Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θέλει να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν (…) γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας ότι είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις» του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ωστόσο έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί ποτέ στη Ρωσία. «Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος. Προφανώς και κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα διαπραγματευτούμε», τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παράλληλα είπε ότι αν πέσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα κυνηγήσει χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πρέπει να βρουν συμβιβασμούς, σε κάποια θέματα, αλλά όχι σε κάθε τι.

Είπε επίσης ότι όλα τα θέματα μπορούν να επιλυθούν αν οι συνομιλίες που κάνει η Ρωσία με την Ουκρανία γίνονται σε ισότιμη βάση, ενώ παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση του έχει χάσει μερικές μικρές πόλεις.

Ζήτησε επίσης από την διεθνή κοινότητα να ενεργοποιηθεί, προκειμένου να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, ενώ είπε πως δεν είναι της παρούσης το θέμα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε, τις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών να πάρουν τα παιδιά τους που πολεμούν στην Ουκρανία.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο Ουκρανός πρόεδρος επεφύλαξε θερμές δηλώσεις για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχω μία πολύ θερμή σχέση με τον Ερντογάν. Μας βοήθησε όταν μας πούλησε τα drones και έχει κάνει προσπάθειες να καταλάβει καλύτερα την κατάσταση. Ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός πρόεδρος και προσπαθεί να συνεισφέρει στην ασφάλεια της Ουκρανίας. Όταν θα καθίσουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία, ευελπιστώ ότι θα συνεχίσει να επηρεάζει θετικά τις συζητήσεις», είπε ο κ. Ζελένσκι μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για την στάση του Τούρκου Προέδρου.





Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης: Η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία ήταν ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη
Επόμενο άρθροΔημοσιοποίηση στοιχείων των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη



Το διαβάσαμε εδώ