Υλικά
4 άτομα

1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα και καθαρισμένα

2 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα ή χυμό από 1 λεμόνι*

αλεύρι κίτρινο

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για τηγάνισμα 



Εκτέλεση
30 Minutes

Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε τα καλαμαράκια σ’ ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15′-20′. Έπειτα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.

Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να χρυσαφίσουν.

Τέλος, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να ”τραβήξει” το περιττό λάδι.



*Αντί για τη μαγειρική σόδα ή το λεμόνι, μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα μπολ με 150 ml μπύρα και να τα αφήσουμε για μισή ώρα.

cookpad.com/gr



Το διαβάσαμε ΕΔΩ