Ρωσία Εισβολή: Τα αυτοσχέδια μαιευτήρια της Ουκρανίας βοηθούν τις νέες μαμάδες να γεννήσουν εν μέσω αεροπορικών επιδρομών Τουλάχιστον 50 μωρά έχουν γεννηθεί στην πόλη Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας από την περασμένη εβδομάδα Η Ρωσία εκτόξευσε 480 πυραύλους στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής: Η Τζένιφερ Γκρίφιν, Αξιωματούχος Άμυνας, αναφέρει τις εκτιμήσεις στην «Ειδική Έκθεση ενός ανώτερου αξιωματούχου της άμυνας των ΗΠΑ που ποσοτικοποιούν την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία από πυραύλους που προέρχονται από κινητούς εκτοξευτές σε ρωσικό έδαφος, Λευκορωσία και Μαύρη Θάλασσα». Αυτοσχέδιοι παιδικοί σταθμοί εμφανίζονται σε όλη την Ουκρανία καθώς τα νοσοκομεία μεταφέρουν νέες μητέρες σε αυτοσχέδια καταφύγια βομβών για την ασφάλειά τους.

Παγκόσμιες εκθέσεις σημειώνουν ότι νοσοκομεία στο Κίεβο, το Ντνίπρο, το Χάρκοβο, τη Χερσώνα και τη Μαριούπολη – πόλεις που βομβαρδίστηκαν από ρωσικούς πυραύλους την τελευταία μιάμιση εβδομάδα – έχουν μεταφέρει τα μαιευτήριά τους κάτω από το έδαφος τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η UNICEF, ένας οργανισμός του ΟΗΕ που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε παιδιά σε όλο τον κόσμο, παραδίδει κιτ μαιευτικής και ιατρικές προμήθειες σε Ουκρανές μητέρες και ιατρούς που έχουν ανάγκη. Ένας εκπρόσωπος της UNICEF στις ΗΠΑ περιέγραψε ένα αυτοσχέδιο περιγεννητικό κέντρο που βρίσκεται στο υπόγειο ενός ιατρικού συγκροτήματος στη Saltivka, μια κατοικημένη περιοχή στο Χάρκοβο, το οποίο καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις αυτή την εβδομάδα. Ο επικεφαλής του τμήματος πρόωρων βρεφών είπε ότι διαθέτουν έναν συμπυκνωτή οξυγόνου για να εξασφαλίσουν ότι τα νεογνά παίρνουν αρκετό αέρα.

«Το φως παρέχεται από μια αυτοδημιούργητη συσκευή, αλλά όλα είναι πολύ αξιόπιστα», είπε ο επικεφαλής του τμήματος.

Η UNICEF παρείχε επίσης οξυγόνο σε ένα παιδικό νοσοκομείο στο Κίεβο, στο Οχμαντέτ, όπου παιδιά ασθενείς φροντίζονται σε υπόγειο καταφύγιο. Οι αξιωματούχοι βοηθούν στην παράδοση 45 τόνων ιατρικού εξοπλισμού πέρα ​​από τα σύνορα από την Πολωνία στην Ουκρανία, όπου θα παραδοθούν σε νοσοκομεία στο Κίεβο, είπε ο εκπρόσωπος.

Οι ιατροί φροντίζουν έγκυες γυναίκες, νέες μητέρες και τα βρέφη τους στο υπόγειο για μια εβδομάδα.

Η βουλευτής της Ουκρανίας Λέσια Βασιλένκο είπε σε tweet της Παρασκευής ότι «390 μωρά γεννήθηκαν στην #Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτών των 9 ημερών πολέμου: 199 αγόρια και 191 κορίτσια».

Το Νοσοκομείο Παίδων της Περιφέρειας Dnipropetrovsk στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο μετέφερε το μαιευτήριό του σε ένα καταφύγιο την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε σε ανάρτηση της Τετάρτης στο Facebook ότι από την εισβολή της Ρωσίας, έχουν γεννηθεί 50 μωρά, 28 κορίτσια και 22 αγόρια.

Ο Δρ Ντένις Σούρκοφ, επικεφαλής της μονάδας νεογνών στο νοσοκομείο, είπε στους New York Times την περασμένη εβδομάδα ότι η μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών (NICU) μεταφέρθηκε σε καταφύγιο βομβών αφού το Ντνίπρο έγινε στόχος ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

«Αυτή είναι η πραγματικότητά μας», είπε στο ρεπορτάζ.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε την Τετάρτη ότι 227 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία πριν από μια εβδομάδα.

Άλλοι 525 άμαχοι έχουν τραυματιστεί. Ο αριθμός των απωλειών αμάχων είναι σημαντικά υψηλότερος από τους 136 νεκρούς και 577 τραυματίες κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2014 στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και ουκρανικών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ