Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή νέων πεζοδρομίων επί του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου σε Περιγιάλι, Νικιάνα, Λυγιά και Άγιο Νικήτα (Πευκούλια), καθώς την Τετάρτη (2/3/2022) υπογράφηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, η απόφαση ένταξης του έργου «Αστικές και Αθλητικές Αναπλάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με συνολικό προϋπολογισμό 8.917.431,01 ευρώ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ένταξη της πρότασης μας στο ‘Αντ. Τρίτσης’, διότι ακόμη μια συντονισμένη προσπάθεια μας είχε αίσιο αποτέλεσμα.

Τα νέα πεζοδρόμια σε Περιγιάλι, Νικιάνα, Λυγιά και Άγιο Νικήτα (Πευκούλια), αποτελούν στοχευμένες παρεμβάσεις που αναμένεται ν’ αναβαθμίσουν σημαντικά την εικόνα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Λευκάδας και να ενισχύσουν την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.

Συνεπείς στον προγραμματισμό μας, προχωράμε ένα ευρύ φάσμα αναπλάσεων, όπως η ανάπλαση της Γύρας, η Β’ Φάση πεζοδρόμησης σε Μεγάλο Αυλάκι και Περιγιάλι, το Αθλητικό Πάρκο, κλπ. – που κάνουν το νησί μας πιο ελκυστικό και πιο φιλικό για κατοίκους και επισκέπτες και ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής οικονομίας» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ