Τρεις εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για την Ημέρα γνωριμίας, για διαδικτυακή εκδήλωση με άλλους 30 Δήμους και για συμμετοδή στον 13ο Ημιμαραθώνιο «Θανάσης Σταμόπουλος».

Open Day – γνωριμία με τους πολίτες
Ανοιχτό για γνωριμία με όλους/ες τους/τις τρικαλινούς/ες θα είναι το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας. Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, από τις 11:00 έως τις 14:00, το Κέντρο ανοίγει τις πόρτες του σε φορείς, υπηρεσίες και πολίτες, που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τη Δομή και να ενημερωθούν για το έργο της
Η δράση έχει τον τίτλο «OPEN DAY» και έχει ως επίκεντρο τη Γυναίκα και τα Δικαιώματά της, τα οποία δυστυχώς ακόμα και σήμερα πλήττονται σε πολλαπλά πλαίσια και επίπεδα.
Στόχος είναι, να δοθεί από κοινού με τους πολίτες των Τρικάλων, ένα ηχηρό μήνυμα ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ και να τιμηθεί με αυτόν τον τρόπο, ο αγώνας που δίνουν οι γυναίκες καθημερινά μέσα από τους πολλαπλούς τους ρόλους για να κατακτήσουν την ισότητα, την ελευθερία και το σεβασμό. Ταυτοχρόνως, επιχειρείται να διατηρηθεί η μνήμη όλων, όσα το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την επικαιρότητα με γυναίκες που δεν είναι πια μαζί μας.
Όπως τονίζεται σχετικά:
«Περνώντας την πόρτα του Κέντρου, χωρίς απαραίτητα να είστε θύμα βίας αλλά απλά για να ενημερωθείτε, σκεφτείτε ότι ίσως δίνετε ένα δυνατό μήνυμα ενθάρρυνσης σε γυναίκες που είναι ή έχουν υπάρξει θύματα βίας, να χτυπήσουν και να περάσουν την ίδια πόρτα, χωρίς τον φόβο και την ντροπή του κοινωνικού στιγματισμού».
Τα στελέχη του Κέντρου θα βρίσκονται στη διάθεση κάθε πολίτη που επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά τον χώρο του Κέντρου, να ενημερωθεί και να συζητήσει με τα στελέχη για τις παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες. Επίσης, η συζήτηση θα αφορά και σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα που φαίνεται να πλήττουν τη γυναίκα και τα δικαιώματα της ακόμα και σήμερα.
Διαδικτυακή Δράση
Επιπλέον ο Δήμος Τρικκαίων και το Συμβουλευτικό Κέντρο το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα συμμετέχουν σε πανελλήνια ταυτόχρονη Διαδικτυακή Δράση που οργανώνεται από το Κίνημα «Strong me» για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Με Μέσω της δράσης, 30 δήμοι, οργανώσεις και συλλογικότητες θα απευθύνουν μήνυμα για την ανάγκη εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και των γυναικοκτονιών.
13ος Ημιμαραθώνιος «Θανάσης Σταμόπουλος»
Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θα συμμετέχει με την παρουσία περιπτέρου στον 13ο Ημιμαραθώνιο «Θανάσης Σταμόπουλος». Μέσω του περιπτέρου θα παρέχεται έντυπο ενημερωτικό υλικό προς αθλητές/τριες και πολίτες, καθώς η φετινή διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών.
Και, όπως τονίζει το μήνυμα του Κέντρου:
«Η προώθηση της ισότητας των φύλων και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών μας αφορά όλους, ως πολίτες και ως τοπική κοινωνία.
Σας καλούμε να συμβάλλετε στη διάδοση του μηνύματος μας για ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε κάθε προσβολή των δικαιωμάτων των γυναικών και σε κάθε μορφή βίας εναντίον τους, ώστε να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες θύματα βίας να ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ τους και να ζητήσουν βοήθεια!
Σε αυτή την προσπάθεια μας σας θέλουμε μαζί μας!».
* Κατά τη διεξαγωγή των δράσεων και εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτοκόλλα Covid 19 για ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.
** Η φωτό από τη δράση της 25ης Νοεμβρίου 2021, Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας εναντίον Γυναικών
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς ( κτίριο Ε ΚΑΠΗ-έναντι ΔΕΗ) και υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων », με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) « Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το διαβάσαμε ΕΔΩ