Το γαϊτανάκι των σκουπιδιών στο Δήμο Σπάρτης

Θλιβερή είναι, για ακόμα μια φορά, η κατάσταση με τα απορρίμματα στο Δήμο Σπάρτης, τα οποία κατακλύζουν κάδους και οδούς σε κάθε γειτονιά. Η εικόνα που παρουσίαζε η πόλη εν μέσω του τριημέρου των Αποκριών ήταν άκρως απογοητευτική και παραμένει άγνωστο ακόμα το πότε θα καθαρίσει ο τόπος.

Τα απορριμματοφόρα από την περασμένη εβδομάδα έχουν «τραβήξει» χειρόφρενο και περιμένουν την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο Δήμος Σπάρτης, το πρόβλημα ανέκυψε καθώς από πλευράς Δήμου Ήλιδας (που δέχεται τα απορρίμματά μας στις εγκαταστάσεις της Τριανταφυλλιάς νομού Ηλείας) δεν αναρτήθηκαν στον ιστότοπο «Διαύγεια» τα απαραίτητα έγγραφα που χρειαζόταν η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπάρτης, προκειμένου να προχωρήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες. 

«Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Σπάρτης, ήδη από τις 2 Μαρτίου ενέκρινε την Προγραμματική Συμφωνία με τον Δήμο Ήλιδας και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάθεσης της μεταφοράς σε ιδιώτη ανάδοχο», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή. 

Επιπλέον, ζητά συγγνώμη από τους συνδημότες μας και την κατανόησή τους «μέχρις ότου ολοκληρωθούν όλα όσα απαιτούνται και από την πλευρά του Δήμου Ήλιδας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μπορεί να ανακύπτει σε συχνά χρονικά διαστήματα όσο δεν προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Δήμο Ευρώτα, στην οποία -βάση του κυβερνητικού σχεδιασμού- πρέπει να καταλήγουν τα σκουπίδια της Λακωνίας.

Δήμος Σπάρτης, Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΦΟΔΣΑ, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ώστε να δοθεί ουσιαστική και οριστική λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Πηγή: lakonikos.gr