Κλειστά θα είναι τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου στη βορειοανατολική Αττική.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ύστερα από σύσκεψη που έγινε με τους δημάρχους της Αττικής μεταξύ σχετικά με την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη βορειοανατολική Αττική και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών σε Εθνική Αθηνών – Λαμίας και Αττική Οδό

Κανονικά επιτρέπεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 15:15, σήμερα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, που είχε τεθεί σε ισχύ από χθες το βράδυ στην Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Παράλληλα, επιτρέπεται η κυκλοφορία τους και στην Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, μετά από εισήγηση των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 15.40, σήμερα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, που είχε τεθεί σε ισχύ από χθες (9/3) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

«Μην μετακινήστε άσκοπα»

Δεύτερο μήνυμα για ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια έστειλε νωρίτερα η Πολιτική Προστασία, τονίζοντας πως είναι σε εξέλιξη επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

«Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων & χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε βόρεια & ανατολική #Αττική, #Βίλια, #Φυλή & #Ερυθρές. Η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της ΓΓΠΠ.





Προηγούμενο άρθροΧιόνι και στον Πειραιά! (βίντεο)



Το διαβάσαμε εδώ