Στεγνώνεις μαλλιά σου με το πιστολάκι; Τι πρέπει να προσέχεις

Μετά το λούσιμο, το στέγνωμα των μαλλιών μας με το πιστολάκι είναι το επόμενο βήμα στη ρουτίνα περιποίησής τους. Τα πράγματα απλά- πλέον μηχανικά- από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου. Ανοίγεις το πιστολάκι, στεγνώνεις τα μαλλιά, τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει λάθος, μέχρι που θα τα δεις να φριζάρουν ή να μην στρώνουν από μία λάθος βουρτσιά.

Κι αν αναρωτιέσαι τι μπορεί να πηγαίνει λάθος στο στέγνωμα των μαλλιών σου με το πιστολάκι, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις την παρακάτω λίστα και να σταματήσεις να κάνεις τα ίδια λάθη- για την προστασία και την καλή υγεία των μαλλιών σου.

-Δεν δίνεις χρόνο
Είτε λόγω βιασύνης, είτε λόγω συνήθειας, το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις βγεις από το μπάνιο και έχεις λουστεί, είναι να πιάνεις τα μαλλιά σου ψηλά με μία πετσέτα και αμέσως μετά, να αρχίσεις να τα στεγνώνεις με το πιστολάκι, ενώ ακόμη είναι αρκετά βρεγμένα.

Κι όμως, αυτή η κίνηση μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχεις στην υγεία των μαλλιών σου. Κι αυτό γιατί, τα βρεγμένα μαλλιά είναι αρκετά εύθραυστα και η άμεση έκθεσή τους σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν, μετά το λούσιμο, είναι να δίνεις λίγο χρόνο στα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά και έπειτα να χρησιμοποιείς το πιστολάκι για να τα στεγνώσεις πλήρως.

-Δεν τα προστατεύεις σωστά
Η προστασία των μαλλιών από τη θερμότητα των εργαλείων hairstyling- μέσα σε αυτά και το πιστολάκι- είναι εξίσου σημαντική. Μπορεί να σου ακούγεται περιττό βήμα και να χρειάζεται να αφιερώνεις λίγα παραπάνω λεπτά, αλλά, αυτό το βήμα, μόνο καλό μπορεί να κάνεις στα μαλλιά σου. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να εφαρμόζεις ένα θερμοπροστατευτικό προιόν στα μαλλιά σου, που θα τα προστατεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

-Λάθος κινήσεις
Υπάρχει μία τάση όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, να κάνουμε πιο έντονες, μεγάλες κινήσεις προς πάσα κατεύθυνση, πιστεύοντας πως έτσι θα στεγνώσουν πιο γρήγορα. Κι όμως, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεκινάμε- σύμφωνα με τους κομμωτές- από τις ρίζες των μαλλιών μας και έπειτα να κατευθυνόμαστε προς τις άκρες. Κι αυτό γιατί, οι ρίζες είναι αυτές που κρατούν περισσότερη υγρασία, οπότε σε αυτό το σημείο είναι το κλειδί. Αυτό βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως πρέπει να τηρείς μία σεβαστή απόσταση με το πιστολάκι από το κεφάλι σου.

-Λάθος θερμοκρασία
Πολλές φορές, το στέγνωμα με τον καυτό αέρα μπορεί να τα αφυδατώσει με αποτέλεσμα να «σπάνε» πιο εύκολα ή ακόμη και να καούν. Προτίμησε σε γενικές γραμμές μία μέση θερμοκρασία και ένταση του αέρα ανάλογα πάντα με τον τύπο των μαλλιών σου.

-Δεν χωρίζεις τα μαλλιά σου
Αρκεί να θυμηθείς τις φορές που έχεις πάει στο κομμωτήριο και στεγνώνει τα μαλλιά σου ο κομμωτής. Αυτό που κάνει είναι να τα χωρίζει σε μικρότερα τμήματα, δουλεύοντάς τα τούφα- τούφα με το πιστολάκι. Με αυτόν τον τρόπο, το στέγνωμα γίνεται πιο αποτελεσματικό, ενώ δίνεται μεγαλύτερος όγκος στα μαλλιά.

Πηγή: lakonikos.gr