To Aίμα αποτελεί ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας:

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου, 15 & 22 Mαρτίου

Μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου την Τρίτη  15 Μαρτίου  στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Ιωάννη Χαλκίδη 21) και την Τρίτη 22 Μαρτίου   στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς 213 & Επταλόφου- 1ος όροφος αίθ. Δ.Σ.) από τις 9.30-13.30.

Τηλ. επικ: 2104832482 (Για το Μοσχάτο) και 2103426414 (Για τον Ταύρο) καθημερινά (9:00-14:00).

Η συστηματική υλοποίηση του προγράμματος αιμοδοσίας για ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του κοινωνικού τομέα του Δήμου και κάθε χρόνο, στις τρεις χρονικές περιόδους που πραγματοποιείται, συγκεντρώνονται περισσότερες από 150 πολύτιμες φιάλες αίματος.

Στις  μέρες μας, με την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19, τα αποθέματα αίματος είναι σε οριακά επίπεδα και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες σε χιλιάδες συμπολίτες μας που η ζωή τους εξαρτάται από τη λήψη αίματος.

Η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης διενεργείται σε συνεργασία με Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ». από εξειδικευμένο προσωπικό.

Τονίζουμε ότι για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • Τήρηση του πρωτοκόλλου για τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2104832482 (Για το Μοσχάτο) και 2103426414 (Για τον Ταύρο) καθημερινά (9:00-14:00).

Οι  χώροι υλοποίησης της δράσης έχουν απολυμανθεί  και είναι απολύτως ασφαλείς.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου με δήλωσή του απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην αιμοδοσία:

«Για μία ακόμα φορά σας καλώ να στηρίξετε με την παρουσία σας την εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας στο Μοσχάτο και στον Ταύρο. Οι ανάγκες για αίμα στους συμπολίτες μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτή τη δύσκολη περίοδο που  διανύουμε. Είμαι, όμως, σίγουρος, ότι με την προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων μας, θα αποδείξουμε για άλλη μία φορά την κοινωνική μας ευαισθησία, προσφέροντας ζωή μέσα από το αίμα μας.

Από την πλευρά μας, έχουμε τηρήσει όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό του COVID-19, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη συμμετοχή σας στη διαδικασία της αιμοδοσίας μας.

Κλείστε το ραντεβού σας με ασφάλεια, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να προσφέρετε την ίδια τη ζωή. Η δική μας συμμετοχή μπορεί να κάνει τη διαφορά, η δική μας συμμετοχή μπορεί  να αποδείξει ότι η ζωή μπορεί να νικήσει!»

Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου



Το διαβάσαμε ΕΔΩ