Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, συχνά μπορεί να σε οδηγήσουν σε μικρές «παρατυπίες». Το να ξαναφορέσεις τα ίδια εσώρουχα είναι μία από αυτές. Όμως πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τα εσώρουχά σου και τι μπορεί να συμβεί αν δεν το κάνεις αρκετά συχνά;

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις εσώρουχα;
Σύμφωνα με την Δρ.Taraneh Nazem, αναπαραγωγική ενδοκρινολόγο και ειδικό σε θέματα υπογονιμότητας, τα πάντα εξαρτώνται από την καθημε- ρινότητά σου. Έως και δύο φορές την ημέρα είναι το ιδανικό αν έχεις μια δραστήρια ζωή. Μία φορά είναι απαραίτητο για να μειώσεις τον κίνδυνο μόλυνσης, ιδιαίτερα από ζυμομύκητες.

Ορισμένες περιστάσεις απαιτούν την αλλαγή του ρυθμού καθώς και του στυλ του εσωρούχου. Ακριβώς όπως δεν θα φορούσες mini φούστα για να κάνεις yoga ή κολάν στο γάμο της καλύτερής σου φίλης (ή μήπως θα το έκανες;), έτσι πρέπει να αλλάζεις και εσώρουχα για διαφορετικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Συνιστάται η αλλαγή εσωρούχων, πριν τον ύπνο ή μετά το ντους », λέει η Δρ Nazem. «Για τις προπονήσεις σου, προτίμησε εσώρουχα που εφαρμόζουν σωστά και απορροφούν την υγρασία. Όπως αλλάζεις τα ρούχα σου μετά τη γυμναστική, έτσι και τα εσώρουχα θα πρέπει να αλλάζουν».

Τα βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν στα εσώρουχα με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και αφού πλυθούν σωστά, επομένως, ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιημένα είναι, αξίζει τον κόπο να αντικαταστήσεις τα παλιά σου εσώρουχα, με νέα.

Τι γίνεται αν απλά δεν φοράς εσώρουχα;
Αν και η τριβή μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς λάθος με το να επιλέγεις να μη φοράς εσώρουχα. Το κύριο πράγμα που πρέπει να προσέξεις εδώ, είναι ότι είσαι συνεπής όσον αφορά στο μπάνιο.

Το μπάνιο μπορεί να αφαιρέσει βακτήρια και υπολείμματα. Αν δεν κάνεις μπάνιο καθημερινά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικά βακτήρια που οδηγούν σε κολπικό ερεθισμό και λοιμώξεις, όπως βακτηριακή κολπίτιδα ή μολύνσεις από ζυμομύκητες. Μπορεί να θέλεις να έχεις μερικά εσώρουχα για ειδικές περιστάσεις: Έντονες προπονήσεις, στενά ρούχα ή εξόδους που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κοινόχρηστα καθίσματα. «Σε κάθε περίπτωση μπορείς πάντα να κοιμάσαι χωρίς εσώρουχα», συνιστά η Δρ Nazem.

Πηγή: lakonikos.gr