Τιμητική βράβευση προσωπικού του Δασαρχείου Σπάρτης

Κατά την ετήσια πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών στις 21 Δεκεμβρίου 2021 , όπου απονέμονται βραβεία για διακεκριμένες πράξεις, βραβεύτηκαν προσωπικά, ο προϊστάμενος του δασαρχείου Σπάρτης κ. Γεώργιος Ζάκκας και οι δασικοί υπάλληλοι κ.κ. Σπύρος Πετράκος,  Κωνσταντίνος Σαμαρτζής, Νικόλαος Σουρλής, και Κωνσταντίνος Τσαγκαρούλης.  
Η επίσημη απονομή των βραβείων τους, έγινε στην συνεδρίαση της 23ης Μαρτίου 2022 ενώ μεταδόθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 24η Μαρτίου και ώρα 6:00μμ.

Αιτία της βράβευσης τους είναι η εθελοντική και ανιδιοτελής συμμετοχή τους σε απαιτητικό ερευνητικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Αθηνών που διεξάγεται στον Πάρνωνα, πλησίον του χωριού Βαμβακού, από το 2019 κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες. 

Η συμμετοχή τους αυτή αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προσφοράς στην επιστήμη, την τεχνολογία αλλά και τον κοινωνικό παραδειγματισμό  γενικότερα, διότι διδάσκει ότι το προσωπικό όφελος δεν θα πρέπει να αποτελεί μοναδικό οδηγό στις καθημερινές μας δραστηριότητες. 

Ως άμεσα εμπλεκόμενος στο παραπάνω ερευνητικό πρόγραμμα, που συνεχίζει να διεξάγεται, εκφράζω βαθιά ευγνωμοσύνη και θερμότατες ευχαριστίες στους βραβευθέντες για την πολυτιμότατη βοήθεια που προσφέρουν.

Εύχομαι υγεία, ευτυχία και επιτυχίες στους ίδιους και τις οικογένειες τους. Εύχομαι επίσης το παράδειγμα τους να βρει  μιμητές ώστε το στενόκαρδο ατομικό συμφέρον που μας καταδυναστεύει να ξεπεραστεί και να αντικατασταθεί από τον εθελοντισμό και την κοινωνική  συμμετοχή.

Βασίλειος Τριτάκης
Επιστημονικός Συνεργάτης του ΚΕΑΕΜ
της Ακαδημίας Αθηνών
Συντονιστής του Ερευνητικού Προγράμματος «Πάρνων».

Πηγή: lakonikos.gr