Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, 17:00

«Yπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες για τον Covid - Θα μιλήσω για αυτές στο παγκόσμιο συνέδριο στο Παρίσι»

Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, υπάρχουν πια κατευθυντήριες γραμμές για τη θεραπεία του Covid. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, παρά την επιφυλακτικότητα των θεσμικών δομών υγείας, η ιατρική δράση στο πεδίο και η κλινική ανάλυση φαίνεται να έχουν φτάσει σε σημαντικό επίπεδο γνώσης των θεραπειών που είναι κατάλληλες για την καταπολέμηση του Covid-19. Η άμεση εμπειρία στο πεδίο της μάχης της πανδημίας και οι άμεσες επισκέψεις σε ασθενείς επέτρεψαν στους γιατρούς που εμπλέκονται να αναπτύξουν αποτελεσματικές θεραπείες.

Ο Δρ. Andrea Stramezzi, πάντα στην πρώτη γραμμή, εξηγεί στα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης λεπτομερώς τη θεραπεία κατά του Covid-19 που αναπτύχθηκε μετά από προσεκτικές κλινικές αναλύσεις. Η άμεση εμπειρία του με τους ασθενείς  τον οδήγησε να φτιάξει μια βασική συνταγή η οποία δεν κάνει φυσικά για όλες τις περιπτώσεις. Η εγρήγορση και η γνώση του ιού γίνονται τα βασικά όπλα για να νικήσουν τη μόλυνση και να σώσουν τις ζωές των ασθενών , αποφεύγοντας λάθη που μπορούν να προκαλέσουν επιδείνωση,  ή και τον θάνατο.

 «Η θεραπεία πρέπει να επικεντρώνεται στην αφαίρεση της φλεγμονής, γιατί ο Covid προσπαθεί να εισέλθει στα φλεγμονώδη κύτταρα πιο εύκολα. Επομένως, τα αντιφλεγμονώδη είναι θεμελιώδη και απομακρύνουν τη βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου όπου ο ιός αναπαράγεται, λειτουργώντας ως δεξαμενή. Αυτή είναι η βάση της θεραπείας, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει τον κίνδυνο της  καταιγίδας κυτοκινών και το σχηματισμό μικροθρόμβων», λέει και προσθέτει:

 «Στην πραγματικότητα, οι παραλλαγές δεν ήταν μόνο η Alpha,η Beta και Omicron, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μεταλλάξεις του ιού. Εμείς μαθαίνουμε τις  πιο σημαντικές παραλλαγές. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ήδη τρεις παραλλαγές της Οmicron και ίσως κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί συνεχίζουν να την αποκαλούν Omicron; Μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει το εμβόλιο της παραλλαγής Omicron αλλά αν πουν ότι αυτή η παραλλαγή δεν υπάρχει πια…»

Μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Τα καλά νέα είναι ότι η θεραπεία είναι πάντα η ίδια, γνωρίζουμε πώς συμπεριφέρεται αυτός ο ιός. Είμαστε σε θέση να θεραπεύσουμε οποιονδήποτε, το σημαντικό είναι ο ασθενής  να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με τα πρώτα συμπτώματα. Θα πάω στο Παρίσι για το δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο για τον Covid, όπου θακάνω δύο ομιλίες και η  μία θα αφορά τα θεραπευτικά λάθη κατά του Covid. Έχω συνειδητοποιήσει ότι ορισμένοι συνάδελφοι που θεραπεύουν τον Covid για μεγάλο χρονικό διάστημα κάνουν μικρά λάθη που μπορούν να επιδεινώσουν την ασθένεια. Το πρώτο λάθος είναι να περιμένεις, να περιμένεις το τεστ και να μην επέμβεις με φάρμακα, γιατί όσο περνάει ο καιρός η ασθένεια μπορεί να επιδεινωθεί».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, 18:05

Το διαβάσαμε εδώ