Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022, 23:48

Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ιταλία, 1-0 η Βόρεια Μακεδονία

Η «κατάρα» των play off της Ευρωπαϊκής Ζώνης «χτύπησε» για δεύτερη σερί φορά την προ εννέα μηνών πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία. Όπως έγινε το 2018, όταν η Σουηδία της είχε στερήσει την ευκαιρία να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας, απόψε ήταν η σειρά της Βόρειας Μακεδονίας να κάνει την τεράστια έκπληξη στο Παλέρμο και με το 1-0 επί της Ιταλίας (92΄ Τραϊκόφσκι) να προκριθεί στους τελικούς των play off, όπου απέναντι στην Πορτογαλία θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Μουντιάλ 2022.

Οι Ίβηρες έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους Τούρκους και με το 3-1 στο «Ντραγκάο» θα παίξουν στον τελικό των play off. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, πάντως, στάθηκε αρκετά τυχερή, καθώς στο 81΄ κι ενώ το σκορ ήταν στο 2-1, ο Γιλμάζ έστειλε άουτ το πέναλτι που εκτέλεσε, στερώντας την ευκαιρία στην Τουρκία για να διεκδικήσει τη νίκη στην παράταση ή, στα πέναλτι εφόσον χρειαζόταν.

Με δύο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ η Ουαλία επικράτησε στο Κάρντιφ με 2-1 της Αυστρίας και θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο Κατάρ, αλλά θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στον τελικό των play off, που θα προκύψει από το νικητή της συνάντησης που έχει αναβληθεί και ακόμη δεν έχει οριστεί από την FIFA, ανάμεσα στην Σκωτία και στην Ουκρανία.

Τέλος η Σουηδία επικράτησε 1-0 της Τσεχίας με γκολ του Κουάισον στην παράταση και θα παίξει για μία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Πολωνία, που πέρασε χωρίς αγώνα, καθώς είχε κληρωθεί με τη Ρωσία.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των ημιτελικών των Play Off της Ευρωπαϊκής Ζώνης:

Πορτογαλία-Τουρκία 3-1 (15΄ Οτάβιο, 42΄ Ζότα, 90’+ Λουιζ – 65΄ Γιλμάζ)

 

Ιταλία-Βόρεια Μακεδονία 0-1 (90΄+2 Τραϊκόφσκι)

 

Ουαλία-Αυστρία 2-1 (25΄,51΄ Μπέιλ – 65΄αυτ. Ντέιβις)

 

Σουηδία-Τσεχία 1-0 στην παράταση (110′ Κουάισον)

Σκωτία–Ουκρανία Δεν έχει οριστεί ακόμη

Πολωνία-Ρωσία Προκρίθηκε άνευ αγώνα η Πολωνία

Το πρόγραμμα των τελικών (Τρίτη 29/03)

Πολωνία-Σουηδία

Πορτογαλία-Β. Μακεδονία


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022, 00:17