Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022, 12:03

Daily Mail: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα λήξει στις 9 Μαΐου

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη κηρύξει το «τέλος» του πολέμου στην Ουκρανία, ισχυρίστηκαν αξιωματούχοι στο Κίεβο, που αντιστοιχεί στην ίδια ημερομηνία που η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη έναντι των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Το γενικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είπε ότι η ρωσική προπαγάνδα «επιβάλλει την ιδέα ότι ο πόλεμος πρέπει να ολοκληρωθεί στις 9 Μαΐου 2022».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το γενικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε: «Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, μεταξύ του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διεξάγεται συνεχώς έργο προπαγάνδας, γεγονός που επιβάλλει την ιδέα ότι ο πόλεμος πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις 9 Μαΐου 2022».

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι τα ιατρικά ιδρύματα της Ρωσίας, που έχουν δημιουργηθεί σε εδάφη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, «καταλαμβάνονται από τραυματίες στρατιώτες της Ρωσίας που συμμετείχαν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και αντιμετώπισαν μονάδες των αμυντικών δυνάμεων στη μάχη».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022, 12:03

Το διαβάσαμε εδώ