Οι ξενοδοχειακές μονάδες της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, εν όψει της εορτής του Πάσχα παρουσιάζουν πληρότητα 100%!

Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαμε τους περιορισμούς στις μετακινήσεις το Πάσχα, φέτος δεν έχουμε περιορισμούς μετακίνησης και θεωρητικά μπορούμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό ή οπουδήποτε αλλού.

Παρά τους οικονομικούς περιορισμούς που υπάρχουν, η πληρότητα σε πολλούς προορισμούς της χώρας εν όψει Πάσχα και ιδιαίτερα σε αυτούς που φημίζονται για τις ημέρες αυτές, αγγίζει επίπεδα – ρεκόρ, ένας από αυτούς είναι φυσικά και η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Πρόσβαση, διαμονή, διασκέδαση, έθιμα, καιρός, τοπία, επιλογές, αγορά, φαγητό, είναι κάποιες από τις αιτίες ή και τις αφορμές που μπορεί να βρει κάποιος ούτως ώστε να αποφασίσει να περάσει τις διακοπές του εδώ. Το Πάσχα στην Καλαμάτα, άλλωστε, είναι παραδοσιακό και ταυτόχρονα προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δεδομένα.

Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, αυτοί που επιλέγουν να περάσουν τις πασχαλινές διακοπές τους στην πόλη μας. Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της και αυτούς που έχουν καταγωγή από εδώ και έρχονται την περίοδο των γιορτών, υπάρχουν και πολλοί που θα επιλέξουν ή που θα έχουν πολλούς λόγους να επιλέξουν (και) φέτος την Καλαμάτα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τα χιλιόμετρα είναι λίγα… Η μικρής διάρκειας πλέον απόσταση που χωρίζει την Καλαμάτα από την Αθήνα, για παράδειγμα, την καθιστά ιδανικό μέρος ακόμη και για μια βόλτα. Δύο με τρεις ώρες ταξιδιού και θα βρεθείτε μέσα από μία άνετη και εύκολη διαδρομή, σε έναν προορισμό άκρως καλοκαιρινό ή τουλάχιστον σε έναν προορισμό που θεωρείται καλοκαιρινός. Ποιος δεν θα ήθελε, άλλωστε, να απολαύσει έναν καφέ δίπλα στη θάλασσα κατά την περίοδο των διακοπών του ή ακόμη και να κάνει και μπάνιο;

Επιπλέον, οι επιλογές για να μείνει κάποιος στην πόλη μας είναι πολλές, παρότι, όπως έχει γίνει γνωστό, οι ξενοδοχειακές μονάδες της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, εν όψει της εορτής του Πάσχα παρουσιάζουν πληρότητα 100%. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί ότι η Καλαμάτα μπορεί άνετα να αποτελέσει τη βάση για εξορμήσεις στα γύρω από αυτήν χωριά που είναι τα πλέον κατάλληλα μέρη για να κάνει κάποιος Πάσχα. Το Πάσχα στο χωριό, άλλωστε, είναι κάτι που αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε ζήσει.

Οι επιλογές στη διασκέδαση είναι κάτι που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο από τη στιγμή που θέλει να επισκεφθεί μια πόλη για να χαλαρώσει και να περάσει ευχάριστες στιγμές. Και στην Καλαμάτα σίγουρα θα τις βρει… Όπως και τις επιλογές στο φαγητό με τα τοπικά προϊόντα να κλέβουν πάντα τις εντυπώσεις.

DSC_0174

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα δημοφιλή πασχαλινά έθιμα, όπως το κάψιμο του Ιούδα, η περιφορά του επιταφίου στις Κιτριές, κάτι που σίγουρα μας έχει λείψει τα τελευταία δύο χρόνια.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, στις γειτονιές της Καλαμάτας, στη Ράχη, στον Αβραμόγιαννη, στην Αγία Παρασκευή, στην πλατεία Φυτειάς και σε πολλές άλλες, καίνε τον Ιούδα και ρίχνουν σαΐτες. Είναι ένα έθιμο που κρατά χρόνια τώρα και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ημέρα αυτή.

Η περιφορά του επιταφίου στις Κιτριές είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες και αυτό γιατί η λειτουργία και η περιφορά του γίνεται στις 12 τη νύχτα με τους πιστούς να κατεβαίνουν από το παλιό καλντερίμι προς την πλατεία του χωριού. Εκεί οι επαγγελματίες ψαράδες τον βάζουν στο καΐκι τους και με συνοδεία όλων των υπολοίπων σκαφών κάνει τον κύκλο του όρμου των Κιτριών και επιστρέφει στο λιμάνι για να συνεχιστεί η περιφορά του στο χωριό.

Η Καλαμάτα διαθέτει όλα τα στοιχεία για να θεωρηθεί ιδανική και για το Πάσχα, όπως και για κάθε εποχή, άλλωστε. Καλές διακοπές, λοιπόν και καλό Πάσχα!

Ελλαδικό



Το διαβάσαμε εδώ