Κατάθεση ψυχής έκανε ο Φώτης Σεργουλόπουλος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη χώρας μας, από τη μη αναγνώριση δικαιωμάτων που απολαμβάνουν τα υπόλοιπα ζευγάρια και γονείς.

Συγκεκριμένα, σε αφιέρωμα της τηλεοπτικής εκπομπής «Special Report», ο δημοφιλής παρουσιαστής μίλησε για τα όνειρά του για τον γιο του, για την απουσία ισότητας των πολιτών απέναντι στον νόμο.

«Αυτό που με αφορά είναι… οι αρχές να με θεωρούν ίσο»

«Ως δημόσιο πρόσωπο έπρεπε να μιλήσω ανοιχτά για τη θέση μου στην κοινωνία και να τη διεκδικήσω. Δεν με αφορά να συμφωνούν όλοι με αυτό που είμαι εγώ. Αυτό που με αφορά είναι η κοινωνία, δηλαδή οι αρχές να με θεωρούν ίσο. Δεν με θεωρούν ίσο, θεωρούν ότι δεν με ξέρουν. Για αυτό και συστήνομαι κάθε φορά. Όσο εμφανίζομαι τηλεοπτικά τόσο αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι γύρω μας και στις οικογένειές μας, στο περιβάλλον μας και διεκδικούν τα ίδια δικαιώματα. Είναι απλό. Δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα. Ο φόβος είναι κάτι άγνωστο για μένα, πρέπει να φαινόμαστε», ανέφερε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Ο διαχωρισμός του σεξουαλικού προσανατολισμού από την Πολιτεία πρέπει να σταματήσει»

Ο παρουσιαστής μίλησε και για την θέση της Πολιτείας στο θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού: «Ο διαχωρισμός του σεξουαλικού προσανατολισμού από την Πολιτεία πρέπει να σταματήσει. Είναι ρατσιστικό. Δεν μπορεί εμένα να μου συμπεριφέρεται διαφορετικά η Πολιτεία από το πώς συμπεριφέρεται σε οποιονδήποτε άλλον. Δεν επιτρέπει στο παιδί μου μέσα στην οικογένεια που έχει επιλέξει ο πατέρας του, η μάνα του που το έχουν κάνει, δεν του επιτρέπει του παιδιού να ζήσει σε αυτή την οικογένεια έξω από το σπίτι του. Η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει τον δεύτερο γονιό του σπιτιού. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει το παιδί, έχει υποχρέωση». 

«Αν μου συμβεί κάτι, το παιδί δεν πηγαίνει στον δεύτερο γονιό. Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ότι δεν θα ήθελα να μεγαλώσει μόνο του. Ζητώ τη βοήθεια της πολιτείας, ώστε αν εγώ πάθω κάτι, το παιδί μου να μη μείνει μόνο του. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος», είπε ο παρουσιαστής.

«Ο πατέρας του παιδιού μου δεν είναι διαφορετικός, είναι σαν όλους τους άλλους»

Στη συνέντευξη ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για την φυσικη εξέλιξη του ανθώπου και τον πατέρα του παιδιού του: «Η απόκτηση της οικογένειας δεν ήρθε ως περιπέτεια, θα το πω εξέλιξη. Ο άνθρωπος εξελίσσεται σε μια διαδρομή που κάνει στη ζωή του και αποφασίζει να την εξελίξει όπως εκείνος θέλει. Οπότε για μένα ήταν ένα φυσικό πράγμα το πώς συνέχισα τη ζωή μου και απέκτησα έτσι μια οικογένεια. Είναι πολύ… κανονικό. Ο πατέρας του παιδιού μου δεν είναι διαφορετικός, είναι σαν όλους τους άλλους. Οι άλλοι τον βλέπουν διαφορετικά. Υπάρχουν πολλών ειδών οικογένειες…»

«Θέλω να είμαι ένας καλός πατέρας»

«Θέλω να είμαι ένας καλός πατέρας, θέλω να είμαι ένας πατέρας που βάζει όρια. Θέλω να δω ένα παιδί το οποίο θα μεγαλώσει με μόρφωση, να μαθαίνει ιστορία, να είναι ένα παιδί το οποίο να είναι ευγενικό, να σέβεται τους γύρω του. Οπότε κάνω οτιδήποτε κάνει κάποιος άλλος γονιός: θα το μαλώσει, μετά θα έχει τύψεις που το μάλωσε, μετά θα του ζητήσει συγγνώμη, θα του πάρει ένα δώρο παραπάνω», κατέληξε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Όταν είσαι παιδί τα πράγματα τα βλέπεις και τα αντιλαμβάνεσαι όπως είναι στην οικογένεια σου. Αυτή έχεις σαν στήριγμα, αυτή σε προστατεύει. Οπότε το παιδί μου αντιλαμβάνεται την οικογένεια στην οποία ζει. Οικογένεια για μένα σημαίνει μια θαλπωρή, σιγουριά, στήριξη και το ότι αισθάνεται κανείς ότι ανήκει κάπου… Ο νόμος δεν είναι υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών», τόνισε ο γνωστός παρουσιαστής.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Special Report»:

 

 

Το διαβάσαμε εδώ