Αναβίωσαν και φέτος οι ιπποδρομίες του Αγ. Γεωργίου στους Βουτιάνους (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στα φερώνυμα εξωκκλήσια σε Άγιο Ιωάννη Θεολόγο και Βουτιάνους Δ. Σπάρτης, που βρίσκονται σε θέσεις με μαγευτική θέα προς την πεδιάδα της Σπάρτης και τον Ταΰγετο.

Αρκετοί πιστοί συνέρευσαν τη Δευτέρα 25/4 στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας που τελέστηκε από τον εφημέριο Θεολόγου π. Παναγιώτη Κώτσο. Ακολούθως μετέβησαν στον παραπλήσιο ναό των Βουτιάνων όπου έλαβε χώρα Λειτουργία από τον π. Ιωάννη Προφύρη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου των ιπποδρομιών του Αγίου Γεωργίου, το οποίο έχει ταυτιστεί στις συνειδήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Σπάρτης με τη συγκεκριμένη εορτή και τοποθεσία. Στο δρώμενο έλαβαν μέρος φέτος δύο ιππείς με τα άλογά τους, ο Στράτος Σαραντόπουλος από τον Θεολόγο και ο Παναγιώτης Ροζανίτης από τον Κλαδά, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους θέλησαν να διατηρήσουν «άσβεστη» τη συνήθεια που συνοδεύει τον εορτασμό και χάνεται στα βάθη των ετών.

Η εορταστική πανήγυρη ολοκληρώθηκε με προσφορά εδεσμάτων, ποτών κι αναψυκτικών προς τέρψιν των πολιτών που συγκεντρώθηκαν και φέτος στους Βουτιάνους.


φωτο: Στράτος Σαραντόπουλος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr