Βράβευσε τους αρίστους το Γερουλάκειο Ίδρυμα

Με αθρόα προσέλευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απρίλιου στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης η ετήσια εκδήλωση απονομής υποτροφιών σε φοιτητές ιατρικής από το Γερουλάκειο Ίδρυμα. 

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Μενέλαος Γερουλάκος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε το ίδρυμα κατά τα δυο έτη της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε και τη σπουδαιότητα ενθάρρυνσης της αριστείας, που ήταν και το όραμα του αείμνηστου ιδρυτή του ιδρύματος Δημητρίου Γερουλάκου. 

Έπειτα, στο βήμα ανέβηκε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος αφού συνεχάρη τους συνεχιστές του οράματος του Γερουλάκειου Ιδρύματος, κκ Μενέλαο και Γιώργο Γερουλάκο, συνεχάρη τους αριστούχους Σπαρτιάτες φοιτητές Ιατρικής για τις επιδόσεις τους, ενώ στάθηκε στη σημασία της στήριξης που παρέχεται από το Ίδρυμα προκειμένου να αφοσιωθούν στην επιστήμη τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν και οι βουλευτές Λακωνίας κκ Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης και ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κ. Μαρία Τσιρώνη οι οποίοι μίλησαν με θερμά λόγια αγάπης και υποστήριξης προς τους εκκολαπτόμενους γιατρούς, υπότροφους του Ιδρύματος. 

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομιλία από τον επίτιμο προσκεκλημένο της εκδήλωσης Καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα με θέμα «Πανδημία Covid-19: Μαθήματα και προκλήσεις για το μέλλον». Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Τσιόδρα, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του ΕΚΠΑ Γ. Γερουλάκος μίλησε στο κοινό για την «Συμβολή των φοιτητών της ιατρικής στην έρευνα».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης απονεμήθηκαν οι υποτροφίες στους Σπαρτιάτες σπουδαστές της Ιατρικής Σχολής. Υποτροφίες έλαβαν ο κ. Κυριάκος Κουμουτσιώτης, η κ. Σταματίνα Δριβάκου, η κ. Δανάη Κουτσοβίτη και η κ. Μαριάννα Κερασιώτη. 

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους οι αντιπεριφερειάρχες κκ Νίκωνας Τζινιέρης και Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακή σύμβουλος κ. Αδαμαντία Τζανετέα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κ. Μαρία Τσιρώνη και πλήθος κόσμου. 

To Γερουλάκειο Ίδρυμα Υποτροφιών ιδρύθηκε το 1986 στην Σπάρτη με σκοπό την χορήγηση κάθε χρόνο υποτροφιών σε σπουδάζοντες νέους, που κατάγονται από τον νομό Λακωνίας στον τομέα υγείας των πανεπιστημίων της Ελλάδας και επικουρικά στις πολυτεχνικές και νομικές σχολές.

Πηγή: lakonikos.gr