Η βουλευτής και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος «Δημοκρατία Εμπρός!» (LREM) του Εμμανουέλ Μακρόν Κοραλί Ντιμπόστ, έχασε την έδρα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση όταν διαπιστώθηκε ότι χρέωνε αγορές πανάκριβων εσωρούχων από τα χρήματα των φορολογούμενων.

Ειδικότερα αποδείχθηκε ότι ξόδευε πάνω από 2.000 ευρώ το μήνα σε εσώρουχα και ρούχα από τα χρήματα που δικαιούνταν λόγω της ιδιότητας της. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τον γαλλικό Τύπο καθώς έγινε γνωστό ότι έληξε η σχέση της με τον υπουργό Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν.

Εμπιστευτική έκθεση που υποβλήθηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και δημοσίευσε ο ερευνητικός οργανισμός Mediapart κατηγορεί την πρώην πλέον βουλευτή για κακή διαχείριση των συνεργατών της, από τους οποίους ζητούσε να κατασκοπεύουν το προσωπικό της οικίας της, να πηγαίνουν τα ρούχα της στο στεγνοκαθαριστήριο και τα υποδήματά της στον τσαγκάρη. Η ίδια έκθεση αποκάλυψε ότι, το 2019 η πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος (LREM) άρχισε να λαμβάνει δάνεια για να χρηματοδοτεί τον πολυτελή τρόπο διαβίωσής της.

Για να δικαιολογήσει τις αποκαλύψεις, η Ντιμπόστ αρνήθηκε ότι έκανε λάθος, δηλώνοντας θύμα άδικων επιθέσεων με στόχο να πληγεί ο Μακρόν ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου. «Ήρθε η ώρα να αποσυρθώ από τον πολιτικό βίο και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Δεν θα είμαι υποψήφια για επανεκλογή. Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκα στο στόχαστρο άδικων επιθέσεων, οι οποίες αδικούν την πολιτική μου ομάδα ενόψει των εκλογών και γενικότερα τη δημοκρατία». …

Πηγή: mixanitouxronou.gr





Προηγούμενο άρθροΠάτρα – Γρηγ. Λέων: Μια νέα ανάρτηση με νόημα… Γιατί «κεντάει»



Το διαβάσαμε εδώ