Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022, 14:51

Η Μάντσεστερ Σίτι αποκάλυψε άγαλμα του Αγουέρο στη 10η επέτειο του «93:20»

Η Μάντσεστερ Σίτι αποκάλυψε σήμερα ένα άγαλμα του Αργεντινού πρώην επιθετικού, Σέρχιο Αγουέρο, έξω από το στάδιο «Etihad», με αφορμή τη 10η επέτειο από το νικητήριο γκολ του, που της χάρισε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια.

Ο Αγουέρο σκόραρε στο 94ο λεπτό εναντίον της ΚΠΡ την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2011-12, επιτρέποντας στην Σίτι να κατακτήσει τον τίτλο. Το γκολ του Αγουέρο, που συχνά αποκαλείται το γκολ «93:20», λόγω της χρονικής στιγμής που σημειώθηκε, οδήγησε τη Σίτι στην εγχώρια κυριαρχία τα επόμενα χρόνια.

«Ειλικρινά, είναι πολύ όμορφο για μένα, το να βλέπω τον εαυτό μου πριν από 10 χρόνια είναι πολύ συγκινητικό», είπε ο Αγουέρο, ο οποίος σημείωσε 260 γκολ πριν μετακομίσει στη Μπαρτσελόνα και αποσυρθεί πέρυσι σε ηλικία 33 ετών λόγω καρδιακής πάθησης. «Σε αυτά τα 10 χρόνια μπόρεσα να κερδίσω πολλά τρόπαια και μπόρεσα να βοηθήσω τον σύλλογο να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς στον κόσμο, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό».

Ο Αγουέρο κέρδισε πέντε τίτλους πρωταθλήματος, ένα Κύπελλο Αγγλίας και έξι Λιγκ Καπ, σε μια περίοδο 10 ετών στη Σίτι.

Το άγαλμα, που δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Άντι Σκοτ, βρίσκεται δίπλα σε εκείνα των πρώην συμπαικτών του Αγουέρο, Βενσάν Κομπανί και Νταβίντ Σίλβα, που αποκαλύφθηκαν στο «Etihad» πέρυσι.

«Είναι σημαντική η συνεισφορά του Σέρχιο Αγουέρο στη Μάντσεστερ Σίτι σε μια καθοριστική εποχή για τον σύλλογο», είπε ο πρόεδρος της Σίτι, Χαλντούν Αλ Μουμπάρακ. «Όταν οι οπαδοί μας σκέφτονται τον Σέρχιο, θυμούνται αμέσως την εμβληματική στιγμή του 93:20. Είναι σωστό που ο Σέρχιο αναγνωρίστηκε με ένα δικό του άγαλμα».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022, 14:53