«Μη φωνάζεις τζάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο… Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα, θα σε καταστρέψω». Με τα λόγια αυτά ο Πέτρος Φιλιππίδης προσπάθησε να «κυριαρχήσει» και να βιάσει τη νεαρή ηθοποιό, το 2010, στο Θέατρο Μουσούρη, όπως κατέθεσε η ίδια η καταγγέλλουσα στους δικαστές.

Σε μια κατάθεση «ποταμό», χωρίς διακοπές, λόγω των κρίσεων πανικού που πλέον παθαίνει, όπως είπε, η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη περιέγραψε όσα έζησε από τον πανίσχυρο τότε ηθοποιό, ο οποίος, όταν δεν κατάφερε τον σκοπό του, αποφάσισε να την καταστρέψει επαγγελματικά, για να μην μπορέσει ποτέ να βρει δουλειά στο θέατρο ή στην τηλεόραση. Ακόμη και τώρα που έχουν περάσει 12 ολόκληρα χρόνια η γυναίκα αγωνίζεται να συνέλθει. Δυστυχώς όμως, με αφορμή τη δίκη, υφίσταται, όπως τόνισε, έναν νέο βιασμό.

«Όλο αυτό το διάστημα ακούω αυτά που λένε οι άνθρωποι που εργάζονται για την υπεράσπισή του και όσα είπε εκείνος στα υπομνήματά του. Αυτά με έχουν πειράξει περισσότερο, ότι του ρίχτηκα και συνουσιάστηκα μαζί του για έναν ρόλο. Με προσβάλλει και με βιάζει ξανά. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω συνεργαστεί να πει τέτοιο πράγμα. Με θίγει αφάνταστα ότι υποστηρίζει πως φέρομαι κατά αυτόν τον τρόπο. Θα κατέστρεφα τη ζωή μου εδώ και έναν χρόνο για να τον εκδικηθώ για ένα ρολάκι. Τώρα έχω άλλα μυαλά από εκείνα που είχα τότε. Θέλω να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για τον επόμενο κακοποιητή. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε υποχρεώνει να πρέπει να ενδώσεις για να προχωρήσεις» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Η γυναίκα, η οποία με καμάρι δηλώνει πως παρά τον «πόλεμο» που δέχτηκε κατάφερε να γίνει ηθοποιός, θυμήθηκε με λεπτομέρειες όσα έγιναν τότε και συνέχισε την κατάθεση που ξεκίνησε τη Δευτέρα, αλλά, λόγω έντονης συναισθηματικής φόρτισης, χρειάστηκε να διακόψει. Υποστήριξε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης όρμησε επάνω της και είχε σε κοινή θέα τα γεννητικά του όργανα. Με φοβερή δύναμη προσπάθησε να τη βιάσει την ώρα που εκείνη αντιστεκόταν. Κάποια στιγμή βρήκε, όπως είπε, την ευκαιρία να απεγκλωβιστεί και να φτάσει στην πόρτα. «Διαπίστωσα ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς αισθάνθηκα όταν το κατάλαβα. Άρχιζα να φωνάζω δυνατά “ααα”. Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος. “Μη φωνάζεις τζάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο” μου είπε. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατά μου» υποστήριξε η μάρτυρας και πρόσθεσε πως μετά τις φωνές και τα παρακάλια της ο κατηγορούμενος της άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω.

Ο εφιάλτης, όμως, δεν είχε τελειώσει. «Μετά από λίγο ήρθε στο κινητό μου ένα μήνυμα που μου έλεγε “την επόμενη φορά δεν θα σε αφήσω”. Μου έλεγε τι πράξη ήθελε να μου κάνει και τι ήθελε να του κάνω κι εγώ. Η φίλη μου όταν το διάβασε τα έχασε. Δεν το πίστευα εκείνη τη στιγμή ότι μου έστειλε τέτοιο μήνυμα ενώ είχε προηγηθεί ό,τι είχε προηγηθεί» πρόσθεσε.

Όπως περιέγραψε, ο ηθοποιός συνέχισε να την παρενοχλεί και τις επόμενες ημέρες τηλεφωνικά. «Όταν δεν σήκωνα το τηλέφωνο, μου έστελνε μήνυμα “σήκωσέ το, αλλιώς θα έρθω εκεί που είσαι”. Κι εγώ τότε δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι δεν ξέρει πού είμαι για να έρθει. Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω στο τηλέφωνο για να αυτοϊκανοποιείται. Μια φορά ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου, με πήρε τηλέφωνο και το κατέγραψα την ώρα που αυτοϊκανοποιείτο. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα φυλάξει. Μηνύματα και τηλέφωνα τα έσβηνα για να μην τα βρει κανείς. Το αρχείο αυτό, δυστυχώς, βρισκόταν σε ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου και έχει καταστραφεί. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν το είπα ούτε στον εισαγγελέα ούτε στον ανακριτή».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος δεν έμεινε -δυστυχώς- στις απειλές αλλά τις έκανε πράξη, κόβοντάς της τον δρόμο κάθε φορά που έβρισκε να δουλέψει ως ηθοποιός… «Πήγα σε ένα κάστινγκ στο Μega για τη σειρά “Κλεμμένα όνειρα”. Είχα περάσει απ’ όλα τα στάδια. Μου λένε “σε θέλουμε για τον ρόλο της Μαρίας, θα σε πάρουμε για το fitting των ρούχων”. Εκείνη την περίοδο ήμουν βοηθός σκηνοθέτη σε μια παράσταση και έμαθα από ηθοποιό που συμμετείχε στη σειρά ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματα! Πήρα να μάθω και μου είπαν πως έγινε κάποιο λάθος και δεν θα είμαι στη σειρά. Λέω “συμβαίνουν αυτά”, δεν πήγε κάπου το μυαλό μου. Μετά με πήραν για τη σειρά “Βασιλιάδες”, πάλι στο Mega. Ο ανιψιός μου είχε πάρει τον ρόλο του γιου του Κώστα Κόκλα και έψαχναν την αδελφή του. Ήταν όλοι υποστηρικτικοί επειδή είχαμε καλή επαφή, μοιάζαμε φυσιογνωμικά, θα μπορούσα να τον πηγαίνω στα γυρίσματα, υπήρχε ένα θετικό πακέτο. Περίμεναν την απάντηση του καναλιού. Με πήρε ο βοηθός σκηνοθέτη και μου λέει “διάλεξαν άλλη κοπέλα”. Ρώτησα αν απλώς διάλεξαν άλλη ή αν δεν ήθελαν εμένα. “Σε προτείναμε και για άλλον ρόλο μικρό και πάλι μας είπαν… όχι” μου είπαν στο τηλέφωνο» ανέφερε η μάρτυρας.

Η ίδια αποκάλυψε ότι έναν χρόνο αργότερα χτύπησε ξανά το τηλέφωνό της και στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ο Πέτρος Φιλιππίδης. «Άκουσα ξανά τη φωνή του να μου λέει “Είδες; Παρακολουθώ τι κάνεις… Αν αλλάξεις γνώμη…». Έκλεισα το τηλέφωνο αμέσως και γύρισα στο τραπέζι της καφετέριας όπου καθόμουν με έναν συνάδελφό μου. Κατάλαβε ότι είμαι ταραγμένη. Με ρώτησε και μου έφυγε ένα “είναι πολύ μ***** ο Πέτρος” και μετά του εξιστόρησα τι είχε συμβεί. Ήρθε και ένα μήνυμα στο κινητό μου από εκείνον και το διάβασε ο συνάδελφός μου. Έκτοτε δεν είχα καμία επαφή μαζί του» υποστήριξε.

Προέδρος: Στο θέατρο έκανε παρέμβαση;

Μάρτυρας: Αν τύχαινε και έβλεπε το όνομά μου, όπως στα σίριαλ του Μega, με έκοβε. Το έκανε όπου μπορούσε και είχε τη δυνατότητα. Αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό που ονειρευόμουν το έκανα. Ηθοποιός έγινα, κάθε ρόλος που έχω παίξει είναι τόσο σημαντικός σαν να έπαιζα στην Επίδαυρο.

Όλα αυτά συνέβησαν, όπως είπε η μάρτυρας, όταν ήταν 27 ετών. Η απόπειρα βιασμού της την οδήγησε τότε στον χωρισμό από τον σύντροφό της, καθώς δεν μπορούσε να του μιλήσει για αυτό. Το κράτησε μέσα της, ούτε στους γονείς της δεν είπε τίποτα, και βρήκε το θάρρος να προχωρήσει στην καταγγελία μόνο μετά το κίνημα #ΜeΤoo.

«Ήταν ένα συμβάν τόσο τρομακτικό, δεν ήθελα να τους το φορτώσω. Θεωρούσα ότι θα τους επιβαρύνω. Στον συγκεκριμένο άνθρωπο έφτασα μέσω του πατέρα μου. Θα έλεγε “πού έστειλα το παιδί μου!”. Η μητέρα μου είναι πολύ ενοχική. Φοβήθηκα ότι θα κατηγορήσουν τον εαυτό τους ότι δεν με προστάτευσαν. Επίσης, φοβόμουν την αντίδραση του πατέρα μου… Αισθανόμουν δειλή. Όταν ξεκίνησε αυτό με τη Μπεκατώρου, υπήρχε η αίσθηση ότι θα βγουν κι αλλά. Όσοι γνώριζαν για εμένα άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε να μιλήσω. Ο σύζυγός μου με παρακίνησε. Εγώ δεν είχα ιδέα τι αδίκημα είναι αυτό, ούτε τα χρόνια που έχουν περάσει. Κάποια στιγμή είδα ότι μίλησαν τρεις επώνυμες κυρίες: Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου. Αυτό μου έδωσε δύναμη. Εγώ δεν θέλω να διαπομπεύσω κανέναν. Να μην ξαναγίνουν τέτοια πράγματα θέλω…» εξηγεί.

Το διαβάσαμε εδώ