Φτιάξε το πιο εύκολο foot scrub για να φοράς με αυτοπεποίθηση τα πέδιλά σου

Τι κι αν οι μετεωρολόγοι λένε πως τις επόμενες μέρες ο καιρός θα είναι άστατος! Είμαι σίγουρη πως και παραμένεις σε summer mood και ήδη έχεις κατεβάσει τα καλοκαιρινά ρούχα και παπούτσια σου. Και όπου καλοκαιρινά παπούτσια βλέπε… πέδιλα και σανδάλια. Ξέρω, όμως, τι σκέφτεσαι.

Σκέφτεσαι πως ίσως η επιδερμίδα των ποδιών σου να είναι άγρια, να θέλει φροντίδα και για αυτό διστάζεις να φορέσεις πέδιλα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αρκεί να βάλεις στο πρόγραμμα ένα foot scrub και μετά θα έχεις τα πιο απαλά πόδια ever. Η σπιτική συνταγή για foot scrub που σου προτείνω παρακάτω είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για ν’ αποκτήσεις βελούδινη επιδερμίδα στην περιοχή των ποδιών. Συγκέντρωσε όλα τα υλικά και… χάρισε στον εαυτό σου το self care που έχει ανάγκη.

Η σπιτική συνταγή για το foot scrub

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις πανεύκολα και γρήγορα scrub ποδιών στο σπίτι είναι τα εξής:
– 2 κουταλάκια βρώμη
– 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
– Νερό

Ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και πρόσθεσε τόσο νερό όσο χρειάζεται, ώστε το μείγμα να έχει τη μορφή πάστας. Στη συνέχεια, ρίξε νερό στα πόδια σου, άπλωσε το foot scrub και κάνε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 10 λεπτά. Εστίασε στις φτέρνες και στις πατούσες, όπου το δέρμα είναι πιο σκληρό.

Τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και μην ξεχάσεις να απλώσεις στα πόδια σου ενυδατική κρέμα. Μετά θα είσαι πανέτοιμη να φορέσεις τα σανδάλια και τα πέδιλά σου!

Τα οφέλη του foot scrub με βρώμη στην επιδερμίδα των ποδιών
Το συγκεκριμένο foot scrub – εκτός από το ότι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα- έχει την ιδιότητα να καταπραΰνει το ξηρό δέρμα στην περιοχή των ποδιών. Πού οφείλεται αυτό; Φυσικά, στη βρώμη.

Βλέπεις, η βρώμη περιέχει πολυσακχαρίτες που μετατρέπονται σε ζελατινώδη ουσία, όταν αναμειγνύεται με νερό. Όταν εφαρμόσεις τη μουλιασμένη βρώμη στην επιδερμίδα σου, λοιπόν, αυτή σχηματίζει ένα λεπτό προστατευτικό φιλμ που καταπολεμά το ξηρό δέρμα και τα συμπτώματά του, όπως το ξεφλούδισμα και οι φολίδες.

Συνεπώς… μη χάνεις άλλον χρόνο! Κάνε foot scrub και μετά φόρα με αυτοπεποίθηση τα πέδιλά σου!

Πηγή: lakonikos.gr