Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, 21:25

H Google Ρωσίας ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση

Η θυγατρική της Google στη Ρωσία φέρεται να δημοσίευσε μια ειδοποίηση για την πρόθεσή της να κηρύξει πτώχευση μετά την κατάσχεση των τραπεζικών της λογαριασμών από τις Αρχές της χώρας, καθιστώντας έτσι αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

 

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Reuters ότι η κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού της Google Ρωσίας κατέστησε αδύνατη τη λειτουργία του γραφείου της, καθώς δεν ήταν πλέον σε θέση να ολοκληρώσει τις πληρωμές των υπαλλήλων, των προμηθευτών και των πωλητών ή να ανταποκριθεί σε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.

 

Παρ’ όλα αυτά, ο εκπρόσωπος της Google Ρωσίας υποστήριξε ότι οι δωρεάν υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης, και το YouTube θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

 

Το Reuters ανέφερε ότι η Ρωσία άσκησε πιέσεις στην Google τους τελευταίους μήνες επειδή δεν κατάφερε να διαγράψει περιεχόμενο που η κυβέρνηση θεωρεί παράνομο, ενώ ο γίγαντας του Διαδικτύου έχει επίσης περιορίσει την πρόσβαση σε ορισμένα ρωσικά μέσα στο YouTube.

 


Ωστόσο, το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη εμποδίσει την πρόσβαση στις υπηρεσίες της εταιρείας.

 

Η μητρική της Google, Alphabet, σημείωσε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία ως παράγοντα για τη μείωση των κερδών το πρώτο τρίμηνο, αφού η εταιρεία ανέστειλε τη συντριπτική πλειονότητα των εμπορικών της δραστηριοτήτων στη χώρα λόγω της σύγκρουσης.

 

Δεν είναι σαφές εάν οι Αρχές έχουν κατασχέσει άλλα περιουσιακά στοιχεία της Google Ρωσίας. Η εταιρεία δήλωσε ότι μετέφερε πολλούς από τους υπαλλήλους της από τη Μόσχα από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.


Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, 21:25