Άσκηση «Δια - Πυρός»: Προσομοίωση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στη Σελλασία

Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης σε πραγματικές συνθήκες, με την κωδική ονομασία «Δια – Πυρός 2022», θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 24/5 και ώρα 10:00 στην ευρύτερη δασική περιοχή της Σελλασίας πλησίον του Σκοπευτηρίου, με μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως εξηγεί ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λακωνίας, Πύραρχος Αλέξανδρος Μαυραγάνης, «η άσκηση θα αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕΠΥΔ) Πελοποννήσου για το έτος 2022».

Η άσκηση αυτή έχει σκοπό:
– Τη διαπίστωση σε ρεαλιστικές συνθήκες της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του.
– Τον προσανατολισμό των Υπηρεσιών στη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης.
– Την βελτιστοποίηση του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (Περιφερειακή Ενότητα, Δήμος, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Δασαρχείο, Εθελοντικές οργανώσεις) στην δασοπυρόσβεση
– Την επιδίωξη της αποτελεσματικότερης προστασίας αλλά και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πληθυσμού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr