Συνεχίζεται η υλοποίηση του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά» με τις εργασίες απομάκρυνσης αμιάντου που είχε εντοπιστεί στο κτίριο Ε22 στη βορειοδυτική πλευρά και σε βοηθητικά κτίσματα της νοτιοανατολικής πλευράς του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

 

Η απομάκρυνση των δομικών στοιχείων αμιάντου ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας (23-27 Μαΐου 2022) και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου, από την ανάδοχο κοινοπραξία Δυναμική Έργων Α.Ε. – Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε., με συνεργεία της εταιρείας Polyeco A.E. που είναι αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη κάθετη μονάδα διαχείρισης – αξιοποίησης αποβλήτων.

 

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Παύλου Μελά, μόλις ολοκληρωθούν οι παραπάνω εργασίες θα ακολουθήσει η κατεδάφιση του κτιρίου και των κτισμάτων στα οποία είχε εντοπιστεί ο αμίαντος.

 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, σημειώνει για τη συνέχιση των εργασιών στο υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά:

«Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η απομάκρυνση και περιβαλλοντική διαχείριση των κατασκευών με στοιχεία αμιαντοτσιμέντου που εντοπίστηκαν στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και με την ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω τις αποξηλώσεις αμιάντου και τις διαχειρίσεις  αμιαντούχων υλικών στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή του δήμου Παύλου Μελά, τα τελευταία χρόνια: Εργοστάσιο Χίτζου δίπλα σε σχολικές μονάδες της ΔΕ Πολίχνης, ΚΑΝ ΚΑΝ στα Μετέωρα, λυόμενο οδού Μπουμπουλίνας δίπλα σε Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της ΔΕ Σταυρούπολης, παραπήγματα στην οδό Λαγκαδά και στους Ανθόκηπους της ΔΕ Ευκαρπίας, περίπτερο στις εργατικές κατοικίες Ευκαρπίας και άλλες ενέργειες στοχευμένες για την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων του δήμου Παύλου Μελά.

Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα της περιοχής και τις ανάγκες – επιθυμίες των συμπολιτών μας, συνεχίζουμε με υπευθυνότητα τη μετατροπή ενός παλιού στρατοπέδου σε έναν υπερτοπικό ασφαλή δημόσιο χώρο που θα ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας και θα δώσει προοπτική στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

Το διαβάσαμε εδώ