Στη «γειτονιά των αγγέλων» ο γνήσιος Τσιντζινιώτης Ι. Τριήρης

Απεβίωσε τη Δευτέρα 30 Μαΐου ο Γιάννης Τριήρης, ο άνθρωπος που με τη δυναμική προσωπικότητα, την ενεργό παρουσία και την πολύπλευρη δράση του άφησε το «αποτύπωμα» και την παρακαταθήκη του, «σφραγίζοντας» μια σειρά έξι δεκαετιών στη μικρή κοινωνία του Πολύδροσου (Τσίντζινα) Λακωνίας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 31/5 και ώρα 5:30΄ μμ στην Γκοριτσά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η σελίδα «Τα Τσίντζινα» στο Facebook, «ο Γιάννης Τριήρης, ο γνωστός σε όλους μας Τριηρόγιαννης, έκλεισε τον κύκλο της ζωής του σήμερα. Μαζί του φεύγει μια ολόκληρη εποχή. Η ξεχωριστή παρουσία του, το παροιμιώδες και πνευματώδες χιούμορ του και οι αρετές του χαρακτήρα του, θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας και στην καρδιά μας. Μα αυτό που θα μείνει πιο έντονα και θα πλανάται στον τσιντζινιώτικο αέρα είναι η αγάπη που είχε για το χωριό του. Εκτός του ότι διατηρούσε μέχρι και το περσινό καλοκαίρι τη συνήθεια της θερινής μετοικεσίας στα Τσίντζινα, μένοντας εκεί μόνιμα από το Πάσχα ως το τέλος Οκτωβρίου, η αγάπη για τον τόπο του υπήρξε έμπρακτη και η συμμετοχή του σε συλλογικές δράσεις ανελλιπής από τη δεκαετία ’60.

Θα τον θυμόμαστε να σχολιάζει πειραχτικά τους πάντες και τα πάντα απ’ το τραπέζι του καφενείου και θα αναδύεται στη θύμισή μας μέσα απ’ τις διηγήσεις στα βιβλία του “Τσίντζινα, μνήμες και χιούμορ” και “Όλα επί των ημερών μου”, που διασώζουν νοσταλγικά τα ήθη και το περίγραμμα της εποχής που έζησε».

Πηγή: lakonikos.gr