Γιατί ξεφλουδίζει το βερνίκι από τα νύχια σου;

Είτε βάφεις μόνη σου τα νύχια σου, είτε απλά εμπιστεύεσαι τα χέρια των experts για ένα απλό μανικιούρ, το challenge παραμένει το ίδιο: Πώς θα κάνεις το χρώμα στο mani σου να παραμείνει λαμπερό και να μην ξεφλουδίσει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Γιατί αλήθεια, αν με ρωτάς δεν έχω χειρότερο από το κακοξεφλουδισμένο μανικιούρ.

Βέβαια, για να γίνει αυτό καλό θα ήταν να γνωρίζεις πρώτα τους λόγους για τους οποίους μπορεί να ξεφλουδίζει το βερνίκι στα νύχια σου. Τι λείπει; Τι φταίει; Τι κάνεις λάθος; Σίγουρα η ποιότητα των βερνικιών που χρησιμοποιείς στα νύχια σου παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι η μόνη κίνηση- ματ για να προβλέψεις το ενοχλητικό ξεφλούδισμα.

Η λίστα είναι ακόμη μεγαλύτερη: Η καλή προετοιμασία/ καθαρισμός με την αφαίρεση των υπολειμμάτων από το προηγούμενο βερνίκι και τα φυσικά έλαια από την επιφάνεια των νυχιών, το base/ top coat που μπορεί να παραλείπεις ή δεν είναι πάντα καλής ποιότητας, η ποσότητα των στρώσεων με το βερνίκι, αλλά και η φορά που το απλώνεις πάνω στα νύχια σου είναι μερικοί από τους λόγους που αναφέρουν αρκετοί nail artists.

Η κίνηση που δεν φαντάζεσαι πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στο μανικιούρ σου; Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα πετσάκια σου και τις παρανυχίδες με ένα ειδικό λαδάκι. Απορροφάται σχεδόν αμέσως, ενυδατώνει σε βάθος, προστατεύει την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια, διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά ακόμη και μετά από συνεχόμενα μανικιούρ, που ενδεχομένως τα κάνουν πιο εύθραυστα. Άλλωστε, το ξεφλούδισμα οφείλεται και στην αφυδάτωση!

Πηγή: lakonikos.gr