Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022, 09:11

Μπαρτσελόνα: Έκτακτη ψηφοφορία για την πώληση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του κλαμπ στις 16 Ιουνίου συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της Μπαρτσελόνα, προκειμένου να ψηφίσει εάν θα εγκρίνει, την πώληση του 25% των δικαιωμάτων μετάδοσης της LaLiga του συλλόγου σε έναν ή περισσότερους επενδυτές, όπως ανακοίνωσε ο καταλανικός σύλλογος την Τρίτη (31/5).

Τον Δεκέμβριο, η «Μπάρτσα» ζήτησε να εξαιρεθεί απ’ το deal με το μετοχικό ταμείο CVC Capital Partners, που συμφωνήθηκε από 38 από τους 42 συλλόγους μέλη της LaLiga.

Η CVC αγόρασε μερίδιο 8,2% σε μια νέα εταιρεία που θα λάβει έσοδα από τη μετάδοση των αγώνων της LaLiga και της LaLiga 2 και τα δικαιώματα χορηγίας αυτών των συλλόγων, για 50 χρόνια με αντάλλαγμα λίγο κάτω από 2 δις ευρώ, σε επενδύσεις.

Η Μπαρτσελόνα ακολούθησε την ίδια «γραμμή» με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αθλέτικ Μπιλμπάο κι αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της LaLiga σχετικά με αυτήν την οικονομική συμφωνία.

Η Μπαρτσελόνα δεν θέλησε να απαντήσει στο Reuters σχετικά με το εάν επιδίωκε να προσφέρει τα δικαιώματά της στην CVC.

Τα μέλη των «μπλαουγκράνα» θα ψηφίσουν εάν θα εγκρίνουν «την εκχώρηση σε έναν ή περισσότερους επενδυτές έως και 25% των εσόδων για τη χρήση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ή / και τη λήψη χρηματοδότησης με βάση τα αναφερόμενα τηλεοπτικά δικαιώματα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Τα μέλη θα ψηφίσουν επίσης εάν θα εξουσιοδοτήσουν ή όχι την απόκτηση από έναν ή περισσότερους επενδυτές μειοψηφικού μεριδίου στην Barca Licensing & Merchandising (BLM), την επιχειρηματική μονάδα λιανικής του συλλόγου.

Η επίσημη Μπαρτσελόνα δεν θέλησε -επί του παρόντος- να αποκαλύψει πόσα χρήματα αναμένει να λάβει από τις συγκεκριμένες συμφωνίες.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022, 09:11