Ανακύκλωση λαμπτήρων και μελανιών στον Δ. Μονεμβασίας

Κάδους ανακύκλωσης λαμπτήρων τοποθέτησε η Δημοτική Αρχή Μονεμβασίας στο δημαρχείο των Μολάων.

Στα εν λόγω ειδικά δοχεία, οι πολίτες μπορούν να απορρίπτουν ευθείς λαμπτήρες φωτισμού, συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού, λαμπτήρες εκκενώσεως υψηλής έντασης, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων νατρίου υψηλής πίεσης και των λαμπτήρων αλογονούχων μετάλλων, λαμπτήρες νατρίου χαμηλής πίεσης.

Απαγορεύεται η ρίψη λαμπτήρων πυρακτώσεως και αλογόνου, ενώ υπογραμμίζεται ότι όσοι λαμπτήρες τοποθετούνται στους κάδους δεν θα πρέπει να είναι σπασμένοι. 

Επιπλέον, ο Δήμος Μονεμβασίας εγκατέστησε ειδικά σημεία ανακύκλωσης άδειων συσκευασιών μελανιών και τόνερ από εκτυπωτές και φωτοτυπικά μηχανήματα, στα δημαρχεία  Μολάων κι Ασωπού και τα ΚΕΠ Μονεμβασίας και Νεάπολης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr