«Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι ολόψυχα σε κάθε μαθητή και μαθήτρια καλή επιτυχία.
Η συμμετοχή σας στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι αναμφίβολα μια σημαντική προσπάθεια που αποσκοπεί στην διάκριση και την κατοχύρωση εφοδίων για την μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική σας σταδιοδρομία.
Το άγχος που προκαλεί η αναμονή και η επιθυμία να ευδοκιμήσουν οι κόποι σας είναι μεγάλο και δικαιολογημένο. Η αγωνιά για το «μετά» και για το «τι μέλλει γενέσθαι» επίσης.
Ωστόσο, παρότι οι πανελλήνιες συνιστούν μια σημαντική διαδικασία και δημιουργούν ενδεχομένως μεγάλες προοπτικές για τα μέλη της μαθητικής κοινότητας που επιτυγχάνουν, δεν αποτελούν την μοναδική ευκαιρία των μαθητών για μια καλή σταδιοδρομία, ούτε συνιστούν μονόδρομο. Είναι απλά ένα μονοπάτι, μεταξύ άλλων.
Σημασία έχει η προσπάθεια η οποία χρειάζεται να πραγματοποιηθεί με ψυχραιμία και σύνεση και όχι με άγχος και υπερβολές.
Ο χαρακτήρας και οι ικανότητες ενός ανθρώπου άλλωστε κρίνονται και επιβεβαιώνονται μέσω σημαντικότερων παραμέτρων που σε καμία περίπτωση δεν περιορίζονται στην υπέρβαση μιας «τυποποιημένης διαδικασίας» μιας και ο καθένας μας είναι ιδιαίτερος και ξεχωριστός.
Έχοντας αυτά στο νου, εύχομαι σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τις προσπάθειές σας καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

Το διαβάσαμε ΕΔΩ