Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να σου συμβεί με καύσωνα είναι να ιδρώσεις περισσότερο, και με τη θέλησή σου μάλιστα.

Πώς, όμως, θα φροντίσεις για την εκγύμναση του σώματός σου, κατά τους θερινούς μήνες; Πρώτα από όλα, ας παραδεχτούμε ότι το σπίτι είναι το καλύτερο μέρος για να γυμναστείς, τους κρίσιμους μήνες που η θερμοκρασία υπερβαίνει τα επιθυμητά όρια. Συνεπώς, στηρίζεσαι στα όργανα και μηχανήματα γυμναστικής που έχεις αποκτήσει. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά, όλες τις συμβουλές που σου προτείνουμε, για να τα καταφέρεις.

Των γυμνασμένων τα παιδιά, πριν ιδρώσουν επενδύουν

Πριν έρθει εκείνος ο καιρός που θα ασφυκτιάς από τη ζέστη, θα πρέπει να έχεις δει ποιο μηχάνημα εξυπηρετεί τις ανάγκες σου, ώστε να γυμνάζεσαι με αυτό στο σπίτι. Πολύ λογικό είναι να σου φαίνεται βασανιστήριο ο δρόμος προς και από το γυμναστήριο κατά τους θερινούς μήνες. Με δεδομένο ότι θα αποφεύγεις τον «ναό» της γυμναστικής εκείνη την περίοδο, κάνε το σπίτι σου ναό με όργανα και μηχανήματα που γυμνάζουν τα περισσότερα σημεία του σώματός σου.

Ανάμεσα στα ελλειπτικά μηχανήματα, για παράδειγμα, θα βρεις εύκολα αυτό που θα γυμνάσει αποτελεσματικά όλους τους μύες σου. Όπως θα γνωρίζεις και από το γυμναστήριο, το αίσθημα κούρασης που αποκτάς μετά τη γυμναστική σε ένα ελλειπτικό μηχάνημα ή στο διάδρομο γυμναστικής, είναι πολύ πιο ελαφρύ από αυτό που αποκτάς με έναν διάδρομο.

Ενυδάτωση χωρίς τέλος

Ούτως ή άλλως, η ανάγκη για κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας νερού το καλοκαίρι είναι βιολογική. Ειδικά, όμως, αν γυμνάζεσαι, δεν πρέπει να περιμένεις πότε θα διψάσεις. Ενυδατώσου επαρκώς πριν ξεκινήσεις με τις ασκήσεις, αφού προβλέπεται πολύς ιδρώτας. Ακόμα κι αν είσαι μέσα στο σπίτι, αν δεν διαθέτεις επαρκή κλιματισμό, είναι πολύ πιθανό να έχεις ζαλάδες λόγω της ζέστης. Για αυτό, μην ξεχνάς να κάνεις περισσότερα διαλείμματα για να πίνεις το νερό που χρειάζεσαι.

Και το λίγο, καλό είναι

Αν θέλετε να φτάσετε τον εαυτό σας στα άκρα, τότε το καλοκαίρι δεν είναι η ιδανική περίοδος για αυτό. Ο κίνδυνος της θερμοπληξίας είναι υπαρκτός, όταν στη χώρα μας επικρατούν θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών Κελσίου. Πέρα από τα ελλειπτικά μηχανήματα για το σπίτι, υπάρχουν και τα όργανα γυμναστικής, όπως οι αλτήρες και τα λάστιχα, που μπορείς να τα μεταφέρεις και στις διακοπές σου. Λίγα λεπτά της μέρας εκγύμνασης με αυτά, είναι το μόνο που χρειάζεσαι. Άλλωστε, στις διακοπές έχεις και τη θάλασσα για κολύμπι, όπως και τα beach sports.

Το να βγεις και να γυμναστείς έξω μέσα στον ήλιο, τους μήνες που ο ήλιος «χτυπά» υπερωρίες, δεν είναι και η πιο σοφή επιλογή. Κλιματισμός, νερό και οι τοίχοι του σπιτιού (ή του ξενοδοχείου) είναι οι σύμμαχοι της ευεξίας σου.

Ελλαδικό



Το διαβάσαμε εδώ