[ad_1]

3-6 Ιουνίου: Ένα πλούσιο τετραήμερο αφιερωμένο στο Περιβάλλον από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου πραγματοποιεί ένα περιβαλλοντικό τετραήμερο από 3-6 Ιουνίου, ως εξής:

  • Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, από τις 9:00 έως τις 21:00, Πολυχώρος του Μετρό Συντάγματος: Συμμετοχή στην πράσινη έκθεση Attica Green EXPO όπου θα προβληθεί με ολοκληρωμένο τρόπο η οικολογική δράση του Δήμου και θα αναδειχθεί η ενεργή περιβαλλοντική του συνείδηση. Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Κυριακή 5 Ιουνίου: Τα παιδιά φυτεύουν, παίζουν παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και διασκεδάζουν με face painting.  Συμμετέχει η Followgreen.

Πλ. Αγ. Σοφίας, Ταύρος 10.00-12.00,
Πλ.  Ηρ. Πολυτεχνείου (Δημαρχείο), Μοσχάτο 12.30-14.30.

  • Δευτέρα 6 Ιουνίου: Βραβεύουμε τα σχολεία που συμμετείχαν στα προγράμματα ανακύκλωσης:

Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος», Κων/λεως και Σολωμού, Μοσχάτο 8.45-10.30.
Θεατράκι, Πειραιώς και Επταλόφου, π. Δημαρχείο Ταύρου 11.15- 13.00.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Γιορτάζουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε μία κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα, καθώς η κρίση της κλιματικής αλλαγής σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές συνθήκες και τις υψηλές αυξήσεις στα ενεργειακά διαμορφώνουν επικίνδυνες εξελίξεις. Ο Δήμος μας γιορτάζει αλλά και ευαισθητοποιεί για τα θέματα του περιβάλλοντος,  διοργανώνοντας ένα περιβαλλοντικό τετραήμερο από 3-6 Ιουνίου.

Την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου στον πολυχώρο του Μετρό Συντάγματος, ο Δήμος μας θα αναδείξει τις πράσινες  πρακτικές που έχει καθιερώσει, την έντονη οικολογική του δραστηριότητα και την ενεργή περιβαλλοντική του λειτουργία υιοθετώντας τους κανόνες της αειφορίας και της βιωσιμότητας. Είμαι σίγουρος ότι στον πολυχώρο του Μετρό Συντάγματος που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας με χιλιάδες περαστικούς καθημερινά, θα σας έχουμε κοντά μας στην παρουσίαση των σημαντικών μας δράσεων για την προστασία του Περιβάλλοντος.  

Επίσης, την Κυριακή 5 Ιουνίου στην πλ. Αγίας Σοφίας και την πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου θα περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους για να φυτέψουν αλλά και να παίξουν παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση, ενώ στις 6 Ιουνίου θα βραβεύσουμε  τα  σχολεία που συμμετείχαν στα προγράμματα ανακύκλωσηςΣτρατηγικός μας στόχος αποτελεί η ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της οικολογίας».

[ad_2]

Το διαβάσαμε ΕΔΩ