Έφτασαν στον δρόμο τα ξερόχορτα… (ΦΩΤΟ)

Μέχρι την άκρη του οδοστρώματος εξέχει η πυκνή ξηρή βλάστηση στην πρόσοψη  οικοπέδου πλησίον του Δημοτικού Σταδίου Σπάρτης επί της οδού Τριακοσίων, λίγα μέτρα από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Νίκωνος.

Συνέπεια, όπως καταγγέλλουν πολίτες στον «ΛΤ», να υπάρχει ορατός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, κι ενώ ο Δ. Σπάρτης έχει ενημερώσει εγκαίρως όλους τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων για τον καθαρισμό τους, όπως υποχρεούνται βάσει υπουργικής απόφασης*.

Εκτός αυτού, καθώς το εν λόγω τμήμα της οδού είναι διπλής κατεύθυνσης, διερχόμενοι από το σημείο ισχυρίζονται πως προκαλείται πρόβλημα στην ομαλή διέλευση πάσης φύσεως οχημάτων

Για το τέλος, την εικόνα «συμπληρώνουν» τα σκουπίδια που κάποιοι απερίσκεπτοι «φροντίζουν» να αποθέτουν.

*Υπενθυμίζεται ότι:
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Ο καθαρισμός των χώρων θα πρέπει να περιλαμβάνει:
α. Την υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.), δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς.
β. Την απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
γ. Το κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση καθαρισμό στο ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.
γ. Την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.
δ. Την συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεών  τους μέχρι την ανωτέρω προθεσμία, οι υπόχρεοι καλούνται από το Δήμο εντός προθεσμίας 10 ημερών από την κοινοποίηση σχετικής πρόσκλησης να προβούν στις εργασίες καθαρισμού των χώρων. Μετά την παρέλευση άπρακτης της ως άνω προθεσμίας ο δήμος θα προβεί σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr