Στη Θεσσαλονίκη συνεδρίασαν οι «Έμποροι της Ειρήνης»

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, προκειμένου να προεδρεύσει στην εκτός έδρας συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ICC – Διεθνούς Εμπορικού Συμβουλίου Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρός του ΕΒΕΘ καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ. Ιωάννης Μασούτης.
Με τον κ. Μασούτη συζητήθηκαν θέματα στενότερης συνεργασίας, κοινής πορείας και ανάπτυξης των επιμελητηρίων.

Το ICC  Ελλάδος, είναι η «σημαία» της πατρίδας μας, στα πάνω από 100 κράτη, στα οποία λειτουργούν Εθνικές Επιτροπές του ICC, αλλά και στις 12 ειδικές Επιτροπές του ICC: Διεθνούς Διαιτησίας, Τραπεζικών Θεμάτων, Εμπορικού Δικαίου, Ανταγωνισμού, Καταπολέμησης της Διαφθοράς & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Τελωνειακών Θεμάτων & Διευκόλυνσης του Εμπορίου, Ψηφιακής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Μάρκετινγκ και Διαφήμισης, Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Φορολογικών Θεμάτων, και Παγκοσμίου Εμπορίου & Επενδύσεων.

Το ICC Ελλάδας, είναι ακόμα η «σημαία» του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου:
-Στο ICC World Chambers Federation (Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιμελητηρίων)
-Στο ICC Court of Arbitration και  
-Στο IMB – The International Maritime Bureau.   

«Εκπροσωπούμε τα επιχειρηματικά συμφέροντα στα υψηλότερα διακυβερνητικά όργανα λήψης αποφάσεων, όπως στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, στα Ηνωμένα έθνη και στους G20, διασφαλίζοντας ότι η φωνή των επιχειρήσεων ακούγεται», σημειώνει το Διεθνές Επιμελητήριο στην ανακοίνωσή του

Πηγή: lakonikos.gr