3-6 Ιουνίου: Ένα πλούσιο τετραήμερο αφιερωμένο στο Περιβάλλον από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου πραγματοποιεί ένα περιβαλλοντικό τετραήμερο από 3-6 Ιουνίου.

Την Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στον Πολυχώρος του Μετρό Συντάγματος, ο Δήμος συμμετείχε στην πράσινη έκθεση Attica Green EXPO όπου προβλήθηκε με ολοκληρωμένο τρόπο η οικολογική δράση του Δήμου και αναδείχθηκε η ενεργή περιβαλλοντική του συνείδηση. 

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, σε πλατείες Μοσχάτου και Ταύρου, τα παιδιά φύτεψαν, έπαιξαν παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και διασκέδασαν με face painting.  Συμμετείχε η Followgreen.

Επίσης την Δευτέρα 6 Ιουνίου, θα βραβευθούν τα σχολεία που συμμετείχαν στα προγράμματα ανακύκλωσης: Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος», Κων/λεως και Σολωμού, Μοσχάτο 8.45-10.30.
Θεατράκι, Πειραιώς και Επταλόφου, π. Δημαρχείο Ταύρου 11.15- 13.00.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Γιορτάζουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε μία κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα, καθώς η κρίση της κλιματικής αλλαγής σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές συνθήκες και τις υψηλές αυξήσεις στα ενεργειακά διαμορφώνουν επικίνδυνες εξελίξεις.
Ο Δήμος μας γιορτάζει αλλά και ευαισθητοποιεί για τα θέματα του περιβάλλοντος,  διοργανώνοντας ένα περιβαλλοντικό τετραήμερο από 3-6 Ιουνίου.
Στρατηγικός μας στόχος αποτελεί η ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της οικολογίας».Το διαβάσαμε ΕΔΩ