3 τρόποι να φορέσεις το ρουζ στο μακιγιάζ σου

Ανεξάρτητα από το είδος μακιγιάζ που προτιμάς να κάνεις (με έμφαση στα μάτια ή τα χείλη, πιο φυσικό, κλπ), αλλά και από το αν βάφεσαι καθημερινά ή όχι, το ρουζ είναι μέσα στα must have καλλυντικά του νεσεσέρ μας. Δίνει ένα χρώμα υγείας και μία λάμψη στα μάγουλα.

Κι αν πίστευες πως τα διλήμματά όσον αφορά το ρουζ, περιορίζονται μόνο στην επιλογή της «σωστής» απόχρωσης (peachy, πιο ανοιχτό ροζ κλπ), της «ιδανικής» υφής (σε μορφή πούδρας, με κρεμώδη υφή) και φυσικά στον τρόπο που το απλώνεις στα μάγουλά σου (με τα δάχτυλά σου, το πινέλο κλπ), ίσως θα πρέπει να σκεφτείς και το θέμα της τοποθέτησής του.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως ανάλογα με το σημείο που το απλώνεις στο πρόσωπό σου, το ρουζ μπορεί να δημιουργήσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου- ακόμη και εφέ lifting. Όχι, δεν θα σε παραπέμψω σε θεωρίες και δύσκολες οδηγίες, αλλά δοκίμασα και σου δείχνω στην πράξη πώς μπορεί να αλλάξει στο τελικό makeup look σου, ανάλογα με το σημείο που το εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου. Τι λες;

3 τρόποι να φορέσεις το ρουζ για διαφορετικό εφέ στο μακιγιάζ σου
Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι:
– Το ρουζ σου
– Ένα πινέλο για blending

Όσο για το τελικό αποτέλεσμα, στο παρακάτω video θα δεις πώς μπορείς να πετύχεις εύκολα ένα natural-looking flushed cheeks look , ένα ”face lifting” εφέ και ένα sunkissed blush look. Για το πρώτο αρκεί να εφαρμόσεις το ρουζ ακριβώς πάνω στα μήλα σου, για το δεύτερο, δώσε έμφαση στην εξωτερική γωνία των ματιών σου- στο σημείο ψηλά στα ζυγωματικά σου, σχηματίζοντας το γράμμα C, ενώ για το τελευταίο, απλά, άπλωσε το ρουζ σε μία νοητή ευθεία πάνω από τα ζυγωματικά και τη μύτη σου.

Πηγή: lakonikos.gr