Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν ένα διήμερο σεμινάριο συγγραφής σεναρίου με ελεύθερη συμμετοχή για όσους το παρακολουθήσουν.

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα, γνωστοί σεναριογράφοι θα αποκαλύψουν τα «μυστικά» της τέχνης τους στους συμμετέχοντες, δείχνοντάς τους πώς δημιουργείται ένα σενάριο, πώς αναπτύσσεται η πλοκή, πώς εξελίσσονται οι χαρακτήρες, πώς γράφονται οι διάλογοι, ποια είδη σεναρίου υπάρχουν και μία σειρά άλλων θεμάτων που καλύπτουν «τα πάντα γύρω από το σενάριο». Οι συμμετέχοντες, πέρα από τις γνώσεις που θα αποκτήσουν, θα κληθούν να παρακολουθήσουν και δύο MasterClass, από δύο καταξιωμένους δημιουργούς!

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο e–mail: xypeteon@otenet.gr (με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) ή στο 2132019684 (από Δευτέρα-Παρασκευή, 08.00-14.30).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Συνεργαζόμαστε ξανά με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να προσφέρουμε στους πολίτες μας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με αυτό το δημιουργικό είδος γραφής, να μάθουν τις τεχνικές από καταξιωμένους συγγραφείς και ακαδημαϊκούς και ίσως να βρουν μία νέα δημιουργική διέξοδο στη ζωή τους και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, με προοπτικές. Είμαι σίγουρος ότι θα επωφεληθούν όλοι από τις γνώσεις που θα αποκτήσουν και τις δεξιότητες που θα καλλιεργήσουν, αφού η δημιουργική γραφή, σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να προσφέρει άπειρες διεξόδους, είτε πρόκειται για τον επαγγελματικό χώρο που δρα ο καθένας, είτε για την ψυχοκοινωνική ανέλιξη του ατόμου και της ομάδας».



Το διαβάσαμε ΕΔΩ