«Έφυγε» η Λάκαινα συγγραφέας Μαρίνα Πετροπούλου

Φτωχότερος έμεινε ο κόσμος των γραμμάτων και του πνεύματος, καθώς έφυγε από τη ζωή η γνωστή συγγραφέας Μαρίνα Πετροπούλου. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη (8/6) στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης, παρουσία συγγενών, φίλων και γνωστών.

Η εκλιπούσα δημιουργός καταγόταν από τη Λακωνία, ενώ μεγάλωσε στα Γιάννενα και ήρθε στην Αθήνα σε ηλικία 17 ετών. Σπούδασε σχέδιο και διακοσμητική στη σχολή Βακαλό και ασχολήθηκε με την κεραμική και τη ζωγραφική σε ιδιωτικά εργαστήρια. Επίσης ασχολήθηκε με το εμπόριο, επάγγελμα που ασκούσε μέχρι πρότινος.

Ήταν παντρεμένη με τον Θαλή Πετρόπουλο και στον μακροχρόνιο βίο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Κωστή, καθώς κι ένα εγγόνι.

Πνεύμα ανήσυχο παράλληλα με την εργασίας της που ήταν το εμπόριο, έγραφε βιβλία τα οποία μάλιστα έχουν εκδοθεί από μεγάλους ελληνικούς οίκους. Υπήρξε πολυγραφότατη, ευπώλητη συγγραφέας, με ιδιαίτερη ικανότητα στην αφήγηση και τις ανατροπές της πλοκής, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο αναγνωστικό κοινό για την αμεσότητα και την απλή γλώσσα που χρησιμοποιούσε.

Η συγγραφέας είχε εκδώσει περισσότερα από 17 έργα. Μεταξύ άλλων έχει γράψει τα βιβλία: «Σαν γλυκό κουταλιού» (2004), «Λεκές από κόκκινο κρασί» (2005), «Ένα πρωινό» (2006), «Το ταγκό της Δανάης» (2007), «Χωρίς κραγιόν» (2008), «Η τελευταία λέξη» (2009), «Η άκρη της κλωστής» (2010), «Άδειες Κυριακές» (2011), «Τα μπλε φεγγάρια» (2013), «Μετά τη βροχή» (2016), «Στον καθρέπτη» (2019).

Πηγή: lakonikos.gr