«Ανοίγει την κερκόπορτα του ΕΣΥ προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων»

Η επιλογή της κυβέρνησης να τροποποιήσει τη νομική φυσιογνωμία του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης, από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου, συναντά αντιδράσεις και κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Υγείας της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει: «Η υλοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.) και του πολιτικού σχεδιασμού της δημιουργίας του νέου νοσοκομείου Σπάρτης ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. τον Φεβρουάριο του 2019. Στις πρώτες διαβουλεύσεις με το Ίδρυμα, είχε τονιστεί η πρόθεση του το νέο Νοσοκομείο να ενταχθεί στο ΕΣΥ, διατηρώντας εξ ολοκλήρου τον Δημόσιο χαρακτήρα του.

Μετά την κυβερνητική αλλαγή, η ΝΔ στον Ν/Σ για την κύρωση της σύμβασης άλλαξε το νομικό πρόσωπο του νέου νοσοκομείου από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου σηματοδοτώντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να εισάγει το ιδιωτικό συμφέρον μέσα στο ΕΣΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ριζικά αντίθετος με αυτή την μεθόδευση τοποθετήθηκε στη Βουλή με την θέση ΠΑΡΩΝ. Όχι φυσικά λόγω άρνησης της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης δεδομένου πως η αρχική συμφωνία έγινε επί των ημερών μας.

Η κατηγορηματική εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έγκειται στην μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ εκμεταλλευόμενη μια καθόλα αξιέπαινη δωρεά που προορίζεται για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος και  για  την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας Υγείας των Λακώνων πολιτών, αλλάζει τον χαρακτήρα του νέου νοσοκομείου από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, ανοίγοντας την κερκόπορτα του ΕΣΥ για την καταστρατήγηση της δωρεάν και ισότιμης προσφοράς υπηρεσιών Υγείας, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr