Για την πορεία έργων της ΕΦΑΛΑΚ ενημερώθηκε ο Δαβάκης

Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ) Ευαγγελία Πάντου και τα στελέχη της υπηρεσίας Ντίνα Ντουβή, Ευαγγελία Ελευθερίου και Γιώργο Νίκα, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας (6/6) ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης.

Ο ίδιος ενημερώθηκε για σημαντικά θέματα και έργα στο νομό που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα:
– Για την Πελλάνα, εγκρίθηκε και ήδη πιστώθηκε το ποσό που απαιτείται για την εκπόνηση των μελετών ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και αναμένεται η υπουργική απόφαση για να εκπονηθούν απολογιστικά και με αυτεπιστασία. Υπολογίζεται ότι εντός του 2022 οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να ενταχθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να υλοποιηθούν.
– Για τον πύργο της Ζαραφώνας, έγινε γνωστό πως έχει ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη για την αποκατάσταση και ανάδειξη αυτού του υστεροβυζαντινού οχυρού και άμεσα θα προχωρήσει προς έγκριση στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου. Η μελέτη υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία και μέριμνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαραφώνας και χρηματοδοτήθηκε από την ΑΜΚΕ Αιγέας, ενώ θα εισαχθεί από τη διεύθυνση Αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για έγκριση.
– Για το κάστρο των Βατίκων, έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και το έργο του φωτισμού, ενώ τώρα γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες από την αρχαιολογική υπηρεσία για την σύνδεση του ρεύματος. «Όλα αυτά όμως δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την καταλυτική συμβολή του Συλλόγου “Αφροδισιάς”, ο οποίος χρηματοδότησε όλες τις σχετικές μελέτες», σημείωσε ο Αθ. Δαβάκης.

Τέλος, ο βουλευτής απηύθυνε ευχαριστίες στην προϊσταμένη και τα στελέχη της ΕΦΑΛΑΚ για την «άριστη συνεργασία», προσθέτοντας ότι θα είναι πάντα στη διάθεσή τους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr