Οι τροφές που μειώνουν την κυτταρίτιδα με φυσικό και γευστικό τρόπο

Από κρέμες και θεραπείες, μέχρι δίαιτες και προγράμματα γυμναστικής, οι συμβουλές και οι επιλογές για το πώς μπορείς να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα, είναι αμέτρητες. Αν και όλες έχουν διαφορετικό επίπεδο αποτελεσματικότητας, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι πολύ πιο επιτυχημένες, όταν φροντίζεις τη διατροφή σου.

Όπως αποδεικνύεται, ορισμένα θρεπτικά συστατικά, επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα, ακόμα κι αν την αντιμετωπίζεις με άλλα μέτρα. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τις τροφές που μειώνουν την κυτταρίτιδα και δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό σου menu, αν θέλεις να μειώσεις την όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα σου.

Κόλιανδρος
Τα φρέσκα βότανα όπως ο κόλιανδρος, προάγουν την αποτοξίνωση βοηθώντας στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από το σώμα, που τείνουν να κρύβονται στα λιποκύτταρα. Αυτά τα βαρέα μέταλλα, μπορούν να διαταράξουν τη φυσιολογική λειτουργία των ιστών και, ως εκ τούτου, να εμποδίσουν το σώμα να επουλωθεί και να λειτουργήσει σωστά. Μειώνοντας τις συνολικές τοξίνες, το σώμα μειώνει το υπερβολικό αποθηκευμένο λίπος. Κάτι που ως αποτέλεσμα μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Μαϊντανός
Ο μαϊντάνος κάνει πολύ περισσότερα από το να ομορφαίνει το πιάτο σου. Εκτός από το ότι βοηθά στην απαλλαγή από τις τοξίνες, δρα επίσης ως διουρητικό, αποτρέποντας το φούσκωμα και την κατακράτηση. Ο μαϊντανός είναι επίσης μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε, θρεπτικά συστατικά σημαντικά για υγιές και λαμπερό δέρμα, τα οποία βοηθούν στην εξομάλυνση της κυτταρίτιδας.

Φαγόπυρο
Το φαγόπυρο είναι ένα εύπεπτο δημητριακό ολικής αλέσεως, το οποίο εκτός από πρωτεΐνη, είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες. Μπορεί να γίνει πολύτιμος σύμμαχός σου στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, καθώς επιταχύνει την απομάκρυνση των τοξινών από τα λιποκύτταρα. Περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες λυσίνης, ένα αμινοξύ που βοηθά στην επισκευή του ιστού του σώματος και του κολλαγόνου.

Πηγή: lakonikos.gr