Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, 18:30

Η Yamaha επιταχύνει τις προσπάθειες βιωσιμότητας

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha είναι από τις εταιρείες που ασχολούνται με συνέπεια και σταθερότητα προς τον στόχο του μηδενισμού εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2050 που έχει θέσει. Για αυτόν το λόγο δημιούργησε ένα νέο επενδυτικό οργανισμό ο οποίος θα ασχοληθεί με τις επενδύσεις σε εταιρείες οι οποίες δουλεύουν πάνω σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Το νέο αυτό τμήμα ονομάζεται Yamaha Motor Sustainability Fund και το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια σε μια περίοδο 15 ετών.

Αποστολή της Yamaha είναι να προσφέρει μια συναρπαστική και αποτελεσματική ζωή τους ανθρώπους του κόσμου και η προσέγγιση της βιωσιμότητας για ένα πιο καθαρό περιβάλλον είναι ανάμεσα στα πιο σημαντικά στοιχεία για να επιτευχθούν οι στόχοι. Μέσα από αυτήν την επενδυτική ενέργεια η Yamaha σκοπεύει να συνεργαστεί με πολλές εταιρίες οι οποίες δίνουν λύσεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα και θα συμβάλει σαν ανοιχτόμυαλος συνεργάτης στο να δημιουργηθεί μια μεγάλη κοινότητα εταιρειών με το ίδιο όραμα.

Ένα από τα project της Yamaha προς τον εξηλεκτρισμό είναι το B01.

Το 2015 η Yamaha δημιούργησε το Yamaha Motor Ventures στην Αμερική και το Yamaha Motor Exploratory Fund με δικούς τις πόρους προκειμένου να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες σε εταιρείες. Έχουμε φτάσει στο μέσο αυτής της επένδυσης και ήδη η Yamaha ενισχύει το πρόγραμμά της για βιωσιμότητα προκειμένου να επιταχυνθεί η στρατηγική της.

Αυτός είναι ο κινητήρας υδρογόνου που ετοιμάζει η Yamaha σε συνεργασία με την Toyota.

Η εταιρεία επενδύει ήδη σε εναλλακτικές τεχνολογίες και μοντέλα εργασίας τα οποία συμβάλλουν στην μείωση των εκπομπών CO2. Έχουμε δει να γίνονται δοκιμές σε ηλεκτρικά οχήματα, σε κινητήρες με υδρογόνο, ενώ προχωράει σε ενέργειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε αέρα, γη και θάλασσα. Πρόσφατα μάλιστα ενεργοποίησε το πρόγραμμα Clean the Sea στην Ισπανία το οποίο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση πλαστικού.

Βίντεο με την ενέργεια Clean the Seas στην Ισπανία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Πίππος: Οι κυψέλες υδρογόνου θα επικρατήσουν έναντι των μπαταριών

«Πονοκέφαλος» τα ελαστικά στη βιώσιμη κινητικότητα

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, 18:30

Το διαβάσαμε εδώ