Η ΔΕΗ εξακολουθεί να αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις «έξυπνες λύσεις» σε όλες τις ανάγκες και τις προσδοκίες των καταναλωτών

Η ΔΕΗ με στόχο την άμεση, συνεχή και αποτελεσματική ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πελατών της, επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της από πάροχο και παραγωγό ενέργειας σε ένα σύμβουλο ενέργειας, που βρίσκεται δίπλα σε κάθε καταναλωτή υπό την νέα πλατφόρμα ΔΕΗ myEnergy.

Μέσω του ΔΕΗ myEnergy, παρέχονται στους καταναλωτές ολοκληρωμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας ενώ παράλληλα τίθεται ένα διαφανές πλαίσιο εκμάθησης βασικών σημείων διαχείρισης και κατανόησης της κατανάλωσης με συμβουλές και έξυπνα εργαλεία εξοικονόμησης  καθώς και τρόπους ενίσχυσης της αποδοτικότητας και βιωσιμότητας.

Οι καταναλωτές μπορούν  να ενημερώνονται διαρκώς, να ανακαλύπτουν  εξατομικευμένες λύσεις για όλα τα κρίσιμα ενεργειακά ζητήματα που τους απασχολούν, ειδικότερα σε μία περίοδο όπου το ενδιαφέρον για ορθολογική χρήση ενέργειας αυξάνεται. Η εξοικονόμηση ενέργειας προσφέρει οφέλη για όλους: καταναλωτές και περιβάλλον.

GreenPass από τη ΔΕΗ

Το ρεύμα του σπιτιού γίνεται πράσινο. Η νέα, πρόσθετη υπηρεσία που εγγυάται πως όση ενέργεια καταναλώνεις στο σπίτι, τόση παράγεται για εσένα από Ανανεώσιμες Πηγές.

ΔΕΗ myHomeOnline

Το νέο ψηφιακό προϊόν που σου προσφέρει ευκολία και προνόμια. Με αποκλειστικά ψηφιακό και μηνιαίο λογαριασμό δίδεται η δυνατότητα σύνδεσης με το GreenPassδωρεάν για 3 μήνες.

ΔΕΗ Chatbot

Η αυτόματη ψηφιακή βοηθός της ΔΕΗ στο dei.gr, στο Facebook, τώρα και στο Viber! Ανακάλυψέ την από το smartphone σου και ενημερώσου για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της ΔΕΗ με τον πιο άμεσο, απλό και εύκολο τρόπο. Χωρίς αναμονή, χωρίς μετακίνηση, χωρίς  να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή.

Παράλληλα, η ΔΕΗ ενσωματώνει την περιβαλλοντική διάσταση σε όλο το φάσμα των δράσεών της:

•    Για δεύτερη συνεχή χρόνια συμμετείχε στις 22 Απριλίου, στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ηλεκτροδοτώντας 4.400.000 νοικοκυριά για 24 ώρες, με ενέργεια  αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, με δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από οικιακή χρήση μειώθηκαν κατά 16.000 τόνους μέσα σε μία μόνο ημέρα.

•    Στοχεύει στη δημιουργία 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεσοπρόθεσμα και 10.000 μακροπρόθεσμα. Σήμερα διαθέτει το πιο εκτεταμένο γεωγραφικά δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης με την ηλεκτρική ενέργεια στους φορτιστές του δικτύου ΔΕΗ Blue να προέρχεται αποκλειστικά από ΑΠΕ.

 

•    Αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Ως Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης ολοκλήρωσε την εκτέλεση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων σε περιοχή έκτασης 34.866 στρεμμάτων  στη Β. Εύβοια. Επιπλέον, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των τοπικών φορέων για την αποκατάσταση των περιοχών της Αρχαίας Ολυμπίας χρηματοδοτώντας τη φύτευση 80.000 νέων δεντρυλλίων ελιάς, τη μεταφορά και παράδοσή τους στις οικίες κοινότητες.

 

•    Συμμετέχει σε σημαντικές πρωτοβουλίες (δυναμική συμμετοχή στην πρωτοβουλία GR-eco Islands, για τη μετατροπή του νησιού της Χάλκης σε πρότυπο πράσινης οικονομίας, υιοθέτηση παραλιών στη Ραφήνα και την Αρτέμιδα μέσω του Project Paralies, συμμετοχή στο τριήμερο φεστιβάλ ECOFest αφιερωμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις πράσινες πόλεις κ.α.).

 

 

 

Το διαβάσαμε εδώ