Τρία βήματα πριν το Πανεπιστήμιο

Μια αρκετά πιεστική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί και σε λίγες μέρες αναμένεις να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες σου. Είσαι έτοιμος λοιπόν για αυτό το νέο ταξίδι;

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα κληθείς να συμπληρώσεις το Μηχανογραφικό σου Δελτίο με μια σειρά σχολών μέσα στην οποία θα βρίσκεται και η σχολή που τελικά θα εισαχθείς. Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου αποτελεί μια εξίσου πολύ σημαντική διαδικασία για το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής και μετέπειτα επαγγελματικής σου καριέρας. Για αυτό το λόγο οι σχολές που θα επιλέξεις να τοποθετήσεις μέσα σε αυτό θα πρέπει να ταιριάζουν σε εσένα και στα ενδιαφέροντα σου. Είσαι σίγουρος όμως ότι οι σχολές που έχεις σκεφτεί είναι οι κατάλληλες για εσένα;
Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις να συμπληρώσεις το μηχανογραφικό σου Δελτίο ακολουθώντας τα 3 βήματα που θα σου παρουσιάσω παρακάτω.

1ο Βήμα: Θα ήταν αρκετά βοηθητικό για εσένα να προβείς στην πραγματοποίηση ενός τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Με τη συμπλήρωση ποικίλων ψυχομετρικών εργαλείων θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις ποια πραγματικά είναι τα ενδιαφέροντα σου, οι κλίσεις και οι δυνατότητες σου.

2ο Βήμα: Μετά από την πραγματοποίηση του τεστ Επαγγελματικού προσανατολισμού, θα έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις με τον σύμβουλο σταδιοδρομίας που το κέντρο μας διαθέτει έτσι ώστε να ενημερωθείς σχετικά με τα αποτελέσματα του τεστ, για τις σχολές που σου ταιριάζουν, να εκφράσεις τις απορίες σου και τελικά μέσα από αυτή τη συζήτηση να γνωρίσεις ποιος πραγματικά είσαι και τι πραγματικά ταιριάζει στην προσωπικότητα σου. Μην ξεχνάς ότι είμαστε εδώ όχι μόνο για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα σου, αλλά και για να σε ενημερώσουμε λεπτομερώς σχετικά με τις σχολές που σκέφτεσαι ως πιθανές επιλογές σου (πχ προγράμματα σπουδών, κατευθύνσεις κτλ).

3ο Βήμα: Και τελευταίο βήμα λοιπόν πριν την εισαγωγή σου στο Πανεπιστήμιο, θα είναι η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού σου Δελτίου. Όπως σου ανέφερα και παραπάνω, αποτελεί μια σημαντική διαδικασία η οποία κρύβει παγίδες σε πολλές περιπτώσεις. Επομένως η σειρά τοποθέτησης των σχολών θα πρέπει να γίνει με προσοχή και μελέτη. Οι σύμβουλοι μας θα σε βοηθήσουν να συμπληρώσεις το Μηχανογραφικός σου Δελτίο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αξιοποιώντας έξυπνα τα μόρια που μάζεψες στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

 

afisa

Πηγή: lakonikos.gr