Ο τρόπος για να κάνεις ένα glossy κραγιόν ματ

Αν και τα glossy χείλη είναι από τις πιο hot τάσεις στο καλοκαιρινό μακιγιάζ, τα ματ κραγιόν στα χείλη μας συνεχίζουν να είναι μία από τις συνήθειες που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε εύκολα.

Τα ματ κραγιόν μένουν σταθερά για ώρες για χείλη μας, δεν μας απογοητεύουν ποτέ, συνδυάζονται με τα πάντα. Υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες, υφές, ένταση, απόδοση στα ματ κραγιόν και γι αυτό, κάθε γυναίκα επιλέγει εκείνο που της ταιριάζει περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες, τη διάθεση, το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει, το γούστο της. Το καλύτερο βέβαια είναι πως μπορεί να δημιουργήσει κανείς ματ εφέ στα χείλη του χωρίς να έχει ματ κραγιόν. Ναι, γίνεται.

Κάπως έτσι, μετά το beauty hack με τους τρεις τρόπους να φορέσεις το ρουζ για διαφορετικό εφέ στο μακιγιάζ σου που σου δείξαμε πριν μέρες, αποφασίσαμε αυτή την εβδομάδα, να μοιραστούμε το κόλπο για το πώς μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε κραγιόν σου ματ με μία απλή κίνηση. Μία κίνηση με τη διάφανη πούδρα σεταρίσματος αρκεί. Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες παρακάτω αναλυτικά.

Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι:
– Ένα κραγιόν
– Μία χαρτοπετσέτα
– Μία διάφανη πούδρα σεταρίσματος
– Ένα πινέλο μακιγιάζ (για ρουζ/ πούδρες κλπ)

Όσο για τη διαδικασία, στην αρχή, άπλωσε ομοιόμορφα το κραγιόν στα χείλη σου ως συνήθως και πάρε ένα λεπτό φύλλο από τη χαρτοπετσέτα. Ακούμπησε τη χαρτοπετσέτα πάνω στα χείλη σου και ταμποναριστά πέρασε το πινέλο -αφού πρώτα το «βουτήξεις» μέσα στη διάφανη πούδρα σεταρίσματος- πάνω απ’ όλη την επιφάνειά τους. Πίεσε τα χείλη σου πάνω στη χαρτοπετσέτα και αφαίρεσέ τη προσεκτικά. Το κραγιόν έχει γίνει πλέον ματ, τόσο απλά.

Πηγή: lakonikos.gr