Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Σικάγο της δεκαετίας του ’30, θύμισε η Αθήνα, εξαιτίας των δύο αιματηρών περιστατικών με ανταλλαγές πυροβολισμών, ένα νεκρό, ένα σοβαρά τραυματία και άλλους τρεις πιο ελαφρά, που έλαβαν χώρα μέσα σε λίγα λεπτά στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια. Εκεί διασταυρώθηκαν δύο αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων λογομαχήσαν έντονα και τσακώθηκαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μακελειό.

 

Ο πρώτος οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητό του και  άνοιξε πυρ τραυματίζοντας σοβαρά τον άλλο οδηγό. Ο βληθείς από τους πυροβολισμούς οδηγός δίνει μάχη για τη ζωή του.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο συνοδηγός του σοβαρά τραυματία βγήκε από το αυτοκίνητο, και στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί τον χτύπησε διερχόμενο όχημα τραυματίζοντας τον ελαφρά.

Αμφότεροι οι τραυματίες διακομίσθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», με τον βληθέντα από τους πυροβολισμούς να δίνει μάχη για τη ζωή του. Στην περιοχή όπως γίνεται αντιληπτό επικράτησε πανικός, από τις πρώτες στιγμές του αιματηρού συμβάντος, με τους υπόλοιπους οδηγούς, αλλά και τους πεζούς να προσπαθούν να διαφύγουν όπως-όπως για να γλιτώσουν.

Όσο για τον δράστη των πυροβολισμών, Αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του, και με την απειλή  του όπλου που κρατούσε σταμάτησε άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο, αποβιβάζοντας με τη βία  τον οδηγό του και με αυτό απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Ο Αλβανικής καταγωγής δράστης, οδηγώντας το κλεμμένο αυτοκίνητο με ταχύτητα κατευθύνθηκε προς τους Αγίους Αναργύρους, όπου αποπειράθηκε να κάνει  ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής.

Εκεί εγκατέλειψε το κλεμμένο αυτοκίνητο και προσπάθησε να απομακρυνθεί πεζός. Βλέποντας από μακριά το περιπολικό της  Άμεσης Δράσης που έσπευδε στο σημείο, καθώς τον εντόπισε, το πέρασε για ταξί όπως κατέθεσαν αργότερα αυτόπτες μάρτυρες και του έκανε σήμα για να επιβιβαστεί. Όταν πλησίασε αρκετά και αντιλήφθηκε περί τίνος επρόκειτο, πυροβόλησε τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι και ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντάς τον. 

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, από τις ριπές που δέχθηκαν, ο ένας στο πόδι (σ.σ. οι συνάδελφοί του που έσπευσαν στο σημείο του έκαναν τουρνικέ προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία) και ο άλλος ψηλά στο αλεξίσφαιρο γιλέκο στο ύψος του ώμου. Αμφότεροι διακομίσθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το διαβάσαμε εδώ