Έγιναν γνωστοί µέσα από τις δηµόσιες παρεµβάσεις και ετοιμάζονται να δοκιμαστούν στον εκλογικό στίβο

Την ψήφο των Ελλήνων πολιτών αναµένεται να διεκδικήσουν στις επερχόµενες εθνικές εκλογές ορισµένα στελέχη του ιατρικού χώρου, τα οποία διακρίνονται από ένα οριζόντιο, κοινό χαρακτηριστικό: Αναδείχθηκαν στον χώρο της δηµοσιότητας και έγιναν γνωστοί στο Πανελλήνιο µέσα από τις δηµόσιες παρεµβάσεις τους για τα θέµατα της εξέλιξης της πανδηµίας του νέου κορονοϊού στη χώρα µας.

∆εν έχουν παρουσιαστεί, φυσικά, ακόµη οι εκλογικές λίστες των υποψηφίων των κοµµάτων, αλλά ορισµένοι από τους ανωτέρω εµφανίζονται να βρίσκονται πολύ κοντά στην επιλογή τους από τους αρχηγούς των κοµµάτων, προκειµένου να δοκιµάσουν την τύχη τους στον εκλογικό στίβο. Για την «έκθεσή» του στην Α’ Θεσσαλονίκης, µε το ψηφοδέλτιο της Ν.∆., φαίνεται ότι οδεύει οριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και ιδιώτης πλαστικός χειρουργός, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος είναι από τα πλέον προβεβληµένα µέλη της Επιτροπής Εµπειρογνωµόνων του υπουργείου Υγείας.

Από την πλευρά της, σε κάποια από τις περιφέρειες της Αττικής θα επιθυµούσε να «εκτεθεί», µε το ψηφοδέλτιο της Ν.∆., η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκοµείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, η οποία είναι µάχιµη κλινική παθολόγος λοιµώξεων, συντονίστρια – διευθύντρια του ΕΣΥ στο Γενικό Κρατικό Αθήνας.

covid

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το τρίτο διαδοχικό κόµµα µε το οποίο φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο καθηγητής Αιµατολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος µε το σχήµα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στις δεύτερες εθνικές εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος µε τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε εκλόγιµη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα τοποθετηθεί η οµότιµη καθηγήτρια ∆ηµόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, την οποία ο αρχηγός του κόµµατος, Αλέξης Τσίπρας, είχε προτείνει προ καιρού, προκειµένου να τοποθετηθεί στη θέση ενός κοινής αποδοχής υπουργού Υγείας. Και, ασφαλώς, µε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυµνο θα συµµετάσχει στις ερχόµενες βουλευτικές εκλογές ο πρώην υπουργός Υγείας και τοµεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Ο πάντα προσηνής και καθ’ όλα προσιτός και αγαπητός στον κόσµο της πόλης της Θεσσαλονίκης, αγγειοχειρουργός του νοσοκοµείου της συµπρωτεύουσας «Παπανικολάου», Γιώργος Τρελλόπουλος, συζητείται ως υποψήφιος βουλευτής µε το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ µεγάλο ερώτηµα παραµένει ο συντονιστής – διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος δέχεται το τελευταίο διάστηµα ασφυκτικό πρέσινγκ ακόµα και από το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, προκειµένου να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Εναν πολύ αγαπητό στον κόσµο και ιδιαίτερα δραστήριο συνδικαλιστή του νοσοκοµειακού κινήµατος αναµένεται να «κατεβάσει» για ακόµα µία εκλογική αναµέτρηση το ΚΚΕ στην Α’ Αθηνών. Πρόκειται για τον πρώην διευθυντή καρδιολόγο του νοσοκοµείου της Αθήνας «Ευαγγελισµός», Ηλία Σιώρα.

Και οι… αντιεμβολιαστές

∆ιέψευδε την ενδεχόµενη εµπλοκή του στην πολιτική, αλλά είναι πλέον αρχηγός κόµµατος µε την ονοµασία Πνοή ∆ηµοκρατίας. Απαξίωνε το εµβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, αλλά εµβολιάστηκε ο ίδιος. Ο λόγος για τον καθηγητή Φαρµακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ∆ηµήτρη Κούβελα, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Πνοής Ελευθερίας στην Α’ Θεσσαλονίκης. Από τη δική του πλευρά, προσδιορίζεται ως «ο µαχητικός καθηγητής Ιατρικής» και «ο µοναδικός Ελληνας µε πολιτικές αξιώσεις, που καλεί τους Ελληνες να βγουν στους δρόµους απέναντι σε αυτή την υγειονοµική χούντα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Εχει χαρακτηριστεί ο επικεφαλής του αντιεµβολιαστικού κινήµατος στη χώρα µας και έχει διωχθεί από τα πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). Ο λόγος για τον ιδιώτη καρδιολόγο Φαίδωνα Βόβολη, ο οποίος κατευθύνεται για την Α’ Αθηνών µε το ψηφοδέλτιο του κόµµατός του, Ελεύθεροι Ξανά.

Πηγή: parapolitika.gr





Προηγούμενο άρθροΤσίπρας: «Θέλουμε στις εκλογές να είμαστε πρώτοι με καθαρή διαφορά»



Το διαβάσαμε εδώ