Δεν έχεις κλιματιστικό στο σπίτι; Τα tips που θα σε σώσουν

Δεν έχεις κλιματιστικό, τι να κάνουμε τώρα; Δεν θα κάτσεις να σκάσεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μπορείς να τη «βγάλεις» και χωρίς air-condition γιατί λύσεις υπάρχουν και εμείς σού έχουμε βρει τις πιο αποδοτικές, για να δροσίσεις το κορμάκι σου όπως και να ‘χει.

Σου έχουμε αναφέρει και άλλη φορά κάποια tips που θα σε σώσουν όπως ένας ανεμιστήρας, ή το να μαγειρεύεις βράδυ, αλλά σήμερα αυτά που θα σου πούμε σίγουρα θα βοηθήσουν στην ζέστη.

Άλλαξε τις λάμπες πυρακτώσεως με LED
Πέρα από το ότι οι λάμπες πυρακτώσεως εκλύουν πολλή θερμότητα, δεν είναι οικονομικές αλλά ούτε και βιώσιμες. Αντικατέστησέ τες με λάμπες LED σε ψυχρή απόχρωση, οι οποίες παράγουν λιγότερη θερμότητα και είναι γενικόρα πιο eco-friendly επιλογή, καθώς παράγουν λιγότερη ενέργεια.

Κλείσε τις πόρτες των δωματίων που δεν χρησιμοποιείς
Οι ανοιχτές πόρτες των δωματίων που δεν χρησιμοποιείς, εμποδίζουν σοβαρά τις προσπάθειές σου για δροσιά χωρίς κλιματιστικό. Τα δωμάτια εκπέμπουν ανεπιθύμητη θερμότητα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Κλείνοντας την πόρτα, καταφέρνεις να παγιδέψεις αποτελεσματικά αυτήν τη θερμότητα. Ωστόσο, πριν κλείσεις την πόρτα, κλείσε και τις κουρτίνες. Αν κατεβάσεις και το παντζούρι, αφήνοντας το παράθυρο ανοιχτό, ακόμα καλύτερα.

Λεπτά σεντόνια και κλινοσκεπάσματα από βαμβάκι
Προμηθεύσου πιο ελαφριά καλύμματα, σεντόνια και κλινοσκεπάσματα από 100% βαμβάκι. Εάν δε, σου αρέσει η αίσθηση των βαρύτερων καλυμμάτων όταν σκεπάζεσαι, αλλά εξακολουθείς να μην θέλεις τη ζέστη, προτίμησε ένα καλοκαιρινό πάπλωμα. Σίγουρα όχι κουβέρτα ή κουβερλί.

Γέμισε το μπαλκόνι και τον κήπο σου με φυτά. Άσε το κλιματιστικό
Οι πρασινάδες πάντα φέρνουν δροσιά. Αυτός είναι ένας από τους πολύ δυνατούς λόγους να γεμίσεις το μπαλκόνι σου με αναρριχώμενα ή ψηλά φυτά. Μπορείς να ρίξεις τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού έως 3 βαθμούς. Αμέ, αμέ.
Και μην ξεχνάς ότι ο μεγαλύτερός σύμμαχός σου στην αντιμετώπιση της καλοκαιρινής ζέστης είναι η ενυδάτωση. Φρόντισε να καταναλώνεις πολύ ποσότητα νερού και φυσικούς χυμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: lakonikos.gr