Με το Instagram να έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων μας, δημιουργήθηκε και η κατηγορία ”Μοst Instagrammable places” δηλαδή οι δημοφιλέστερες τοποθεσίες που βλέπουμε πιο συχνά στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης!

Όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται το κάθε χρόνο τη Μεσσηνία, όπου βγάζουν φωτογραφίες στις πιο γνωστές τοποθεσίες του νομού μας, δημιουργώντας φωτογραφίες με τα καλύτερα instagrammable places.

Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Μεσσηνίας!

Παραλία Βοϊδοκοιλιά

Η παραλία Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Μεσσηνίας λίγα χιλιόμετρα βόρεια από την πανέμορφη Πύλο. Είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας που εντυπωσιάζει με το ολοστρόγγυλο σχήμα της, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της.

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας

Το Πολυλίμνιο είναι ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου, ένα απίστευτα όμορφο τοπίο, ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον περίπου 30 λεπτά (32 χλμ) από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

“Κάστρο Παραμυθιών” στα Φιλιατρά

Το Κάστρο των Παραμυθιών είναι σαν να έχει βγει από κάποιο παραμύθι. Η πρώτη αίσθηση για κάποιον, όταν το βλέπει από κοντά, είναι ότι βρίσκεται στη Disneyland. Στο Κάστρο των Παραμυθιών μπορεί κανείς να διακρίνει στοιχεία από τον Τρωικό Πόλεμο και την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εκεί βρίσκονται πυργίσκοι, πανοπλίες, πολεμιστές και ένα τεράστιο Δούρειο Ίππο. Εκτός από αυτά, μπορεί να συναντήσει φιγούρες από τον Ποσειδώνα και την Αθηνά.

Κάστρο Μεθώνης

Δεσπόζει στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Πελοποννήσου με μήκος 700 μέτρων και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά σύνολα της Ελλάδας. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα καστροπολιτείας στον ελληνικό χώρο.

Παραλία Καλαμάτας

Η παραλία της Καλαμάτας εκτείνεται σε μήκος 2,5 χλμ και μπορείτε να φτάσετε εκεί ακόμα και περπατώντας από το κέντρο της πόλης. Με καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία, θαλάσσια σπορ, νεροτσουλήθρες, αλλά και ράμπα για πρόσβαση των ΑμεΑ.

Άγιοι Απόστολοι στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Ένα από τα πιο γνωστά μνημεία που βρίσκεται στην πόλη της Καλαμάτας και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την επανάσταση του 1821, είναι ο ιστορικός Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων, στην Πλατεία “23ης Μαρτίου”, η οποία έχει πάρει την ονομασία της από την ημερομηνία κατά την οποία απελευθερώθηκε η Καλαμάτα από τους Τούρκους κατακτητές της.

«Μνημείο Φωτός» στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Ενταγμένο στον περιβάλλοντα χώρο, φιλικό στον περαστικό που μπορεί ακόμα και να ξαποστάσει στο οριζόντιο στοιχείο του, τραβά την προσοχή με το ευδιάκριτα χαραγμένο κείμενο της «Προειδοποιήσεως εις τὰς Ευρωπαϊκὰς αυλάς» στο κάθετο στοιχείο του, ενώ το βράδυ μια δέσμη φωτός, που οπτικοποιεί την έννοια «ελευθερία», ξεκινά από το κέντρο του έργου, στην καρδιά της Καλαμάτας, και ανεβαίνει ως τον ουρανό κάνοντας αισθητή την παρουσία της.

Βέργα

Και φέτος το καλοκαίρι η Βέργα έχει την τιμητική της. Επισκέπτες αλλά και ντόπιοι επιλέγουν να πιουν τον καφέ τους ή το ποτό τους σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της περιοχής, με την Καλαμάτα πιάτο και με θέα το Μεσσηνιακό Κόλπο.

Ελλαδικό



Το διαβάσαμε εδώ