Συγκλονίζει ο Χρήστος Νικητέας περιγράφοντας τις στιγμές με τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στους Αγίους Αναργύρους από πυρά κακοποιών. Ο Χρήστος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του αιματηρού περιστατικού.

Και είναι αυτό που θα λέγαμε ο ήρωας της διπλανής πόρτας. Κι αυτό γιατί είναι ο αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε μπροστά στη συμπλοκή και με αυτοθυσία δεν δίστασε να τρέξει να βοηθήσει τους δύο τραυματισμένους αστυνομικούς.

Ο κος. Νικητέας συγκλονίζει καθώς περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι έζησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (02.07.2022). «Κατέβαινα από το Μενίδι και πήγαινα προς το Ίλιον, και στο ύψος της Λεωφόρου Δημοκρατίας στα σύνορα Μενιδίου και Αγίους Αναργύρους ήμουν 100 μέτρα μακριά από το συμβάν. Άκουσα πυροβολισμούς και ένα αυτοκίνητο που ήταν μπροστά μου βλέπω ξαφνικά να κάνει αναστροφή. Εγώ συνέχισα την πορεία μου κανονικά και προχωρώντας σε αυτά τα 100 μ. βλέπω ένα περιπολικό με ανοιχτές πόρτες φωνάζει “πέρνα, πέρνα” και εκείνη τη στιγμή ρίχνω το βλέμμα μου για να δω τι έχει γίνει και βλέπω έναν αστυνομικό να προσπαθεί να περάσει χειροπέδες στον δράστη…

…Τελευταία στιγμή πριν κάνω την κίνηση να φύγω, βλέπω έναν άλλον αστυνομικό να είναι ανάμεσα στη θέση του οδηγού και του συνοδηγού στο περιπολικό να πιάνει το στήθος του και το πόδι του και να φωνάζει. Χωρίς δεύτερη σκέψη κατέβηκα από το αυτοκίνητο. Πρώτα κατευθύνθηκα στον πρώτο αστυνομικό ο οποίος ήταν μπροστά από το περιπολικό και τον ρώτησα εάν χρειάζεται βοήθεια. Τότε μου είπε ότι ο συνάδελφός του έχει χτυπηθεί. Έτρεξα κατευθείαν στη θέση του συνοδηγού είμαι πεσμένος στη θέση ανάμεσα στο συνοδηγό και τον οδηγό. Εχει χτυπήσει μου είπε στο πόδι και στο στήθος. Κοίταξα στο πόδι του είχε αίματα, στο στήθος δεν είχε αιμορραγία επειδή φορούσε αλεξίσφαιρο. Αλλά τον είχε χτυπήσει και είχε κάνει έγκαυμα και αιμάτωμα στο σημείο”.

Άγιοι Ανάργυροι: Μου είπε «σπίτι έχω την μπέμπα μου και την γυναίκα μου»!

Ο 24χρονος Χρήστος προσπαθούσε με κάθε μέσο να τον καθησυχάσει δείχνοντας του ότι εκείνος θα σταθεί δίπλα του μέχρι τέλους. Όπως μας λέει “αυτό που με συγκλόνισε είναι ότι ο αστυνομικός μου είπε “έχω την μπέμπα μου και την γυναίκα μου”.

Του απάντησα “είμαι εδώ θα γυρίσεις, σε περιμένουν όλοι σπίτι σου δεν σε αφήνω μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, θα είμαι δίπλα σου. Κοίταξα το χέρι του όπου φορούσε τη βέρα του και εκείνη την ώρα του λέω “σφίγγε το χέρι μου για να σου παίρνω όλο τον πόνο. Προσεύχομαι για σένα αυτή τη στιγμή και όλα θα πάνε καλά ηρέμησε “. Αυτό του έλεγα όλη την ώρα που ήμασταν εκεί. Πρέπει να ήταν 10 λεπτά με ένα τέταρτο. Μου είπε ότι το όπλο του είχε πάθει εμπλοκή και είχε τον δράστη στο ένα μέτρο ο οποίος τον πυροβολούσε. Έπειτα ήρθαν και κάποιοι συνάδελφοι του. Τότε αποτραβήχτηκα λίγο και πήγα να δω τι κάνει ο άλλος αστυνομικός”.

Ο κος. Νικητεας μας περιγράφει τα λεπτά που είδε με τα ίδια του τα μάτια τον δράστη νεκρό. “Είδα τον δράστη με τα ίδια μου τα μάτια νεκρό κάτω στο δρόμο. Μαζεύτηκαν στο σημείο πάρα πολλές ομάδες ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ. Μέσα σε 5 λεπτά είχε γίνει φρούριο και ήμουνα ο μοναδικός πολίτης που άφηναν να είναι κοντά στο παλικάρι. Μέχρι που μπήκε στο ασθενοφόρο του κράταγα το χέρι, ήμουν δίπλα του”.
Ο Χρήστος Νικητεας συγκλονίζει: Δεν έχω ξαναζήσει παρόμοιο περιστατικό και αν ο Θεός μου το στείλει ξανά με τον ίδιο τρόπο θα το αντιμετωπίσω.

Όσον αφορά στην σχέση που έχει αναπτύξει πλέον με τον αστυνομικό αναφέρει στο newsit“έχω επικοινωνία μαζί του και πρώτος έμαθα ότι θα έπαιρνε εξιτήριο σήμερα. Με ευχαριστεί πάρα πολύ για ότι έκανα και έχει συγκινηθεί πάρα πολύ. Σίγουρα θα έχουμε επικοινωνία με το παλικάρι και στο τηλέφωνο που μιλήσαμε μου είπε “είσαι πλέον αδερφός μου “.

«Όνειρο μου ήταν να γίνω αστυνομικός»

Η ζωή του κου Νικητεα παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν ήταν ποτέ στρωμένη με ροδοπέταλα. Κι όμως η πράξη ανθρωπιάς που λείπει από την σημερινή κοινωνία ίσως του ανοίγει μια χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον του.

“Η αλήθεια είναι ότι η ζωή μου τα έχει φέρει πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Έχω περάσει διάφορα, αρρώστιες, δύσκολες καταστάσεις με τους γονείς μου. Τώρα δόξα τω Θεώ είμαστε καλά. Ήμουν έναν χρόνο άνεργος και τώρα βρήκα μια σταθερή δουλειά. Ο αστυνομικός με συγκίνησε γιατί μου είπε ότι έχουνε γίνει κάποιες ενέργειες στον συνδικαλισμό των αστυνομικών να με βοηθήσουν όπως μπορούν. Εγώ συγκινήθηκα γιατί όπως του είπα το όνειρό μου πάντα ήταν να γίνω αστυνομικός. Μου έστειλαν μήνυμα και άλλοι αστυνομικοί και μου έλεγαν ότι θα χαίρονταν πολύ να είμαι συνάδελφος τους”.

Τέλος ο 24χρονος Χρήστος δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι άνθρωπος με την σημασία της λέξης τόνισε μιλώντας στο newsit.gr ότι δεν θέλει να προβληθεί ο ίδιος για αυτή του την πράξη αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά “θέλω οι αστυνομικοί αυτοί να πάρουν κάποιο βραβείο, να τιμηθούν γιατί το αξίζουν”.

Πηγή: newsit.gr





Προηγούμενο άρθροΓιώργος Μαζωνάκης: Έβαψε τα μαλλιά του πράσινα!



Το διαβάσαμε εδώ